Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή και 120 έκαναν λιπομέτρηση στο Σύνταγμα

Πάνω από 500 άνθρωποι έφτασαν την περασμένη Δευτέρα στο περίπτερό της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” στο Σύνταγμα, με τη διάθεση να ενημερωθούν από τους ειδικούς για τη σωστή διατροφή και τη θέληση να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους.

Επιπλέον, 120 πολίτες υποβλήθηκαν σε λιπομέτρηση και έλαβαν πιο εξατομικευμένες συμβουλές.

Η σημαντική αυτή δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της πόλης με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που καθιερώθηκε το 1979 από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ για να επισημάνει ότι η τροφή δεν είναι προνόμιο, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα, έγινε η αφορμή για να μιλήσουμε για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσής της.

Στόχος των ειδικών που υποστήριξαν τη δράση, αλλά και της διοργανώτριας ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη ήταν η ενημέρωση για τον ρόλο της διατροφής στην υγεία και τη σημασία της διατήρησης ενός κανονικού σωματικού βάρους στην πρόληψη καταστάσεων όπως η παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2.

Τα ποσοστά παχυσαρκίας και υπέρβαρου στην Ευρώπη βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα. Υπολογίζεται ότι το 2019 το 52,7% του ενήλικου πληθυσμού αντιμετώπιζε πρόβλημα με το βάρος του (1).

 “Η συμμετοχή του κόσμου και η ανάγκη του να μάθει ακόμη περισσότερα για τη σωστή διατροφή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη, κυρία Αναστασία Καφούση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για τον σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” και η Νοvo Nordisk Hellas καθώς η επερχόμενη επιδημία του διαβήτη, βαδίζει χέρι – χέρι με εκείνη της παχυσαρκίας (2).

Στη δράση έλαβε μέρος το Τμήμα Διατροφολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Θερμές ευχαριστίες στη ΣΤΑ.ΣΥ. για την ευγενική υποστήριξη της δράσης.