1.289 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.072 παιδιά

1.289 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.072 παιδιά

1.289 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.072 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.


Συγκεκριμένα, τον μήνα Φεβρουάριο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφτηκε τον Δήμο Σαλαμίνας, τον Δήμο Ωραιοκάστρου, τον Δήμο Αμαρίου, τον Δήμο Βόλου και το 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού. Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου καθώς Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.


Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, στα κινητά πολυϊταρέια «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός», στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής/Ακουλογικής και στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και τα αυξημένα κρούσματα Covid-19, οι εξειδικευμένες δράσεις του Οργανισμού προσαρμόστηκαν στις έκτακτες συνθήκες προκειμένου σύσσωμοι οι επαγγελματίες Υγείας του Οργανισμού να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και ασφάλεια στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς

● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου

● Τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

● Τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

● Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

● Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου

● Την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας

● Την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

● Την Περιφέρεια Κρήτης

● Τον Δήμο Αμαρίου

● Τον Δήμο Σαλαμίνας – Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Τμήμα Προστασίας και Προαγωγή Δημόσιας Υγείας

● Τον Δήμο Ωραιοκάστρου

● Τον Δήμο βόλου

● Τον Λιμένα Βόλου

● Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – Ρεθύμνου

Τους χορηγούς:

● Ξενοδοχείο Park hotel – Βόλου

● Την κοινοπραξία Τσόκος – Σαλαμίνας

● Την κοινοπραξία Πορθμείων – Σαλαμίνας

● Τις Μινωικές γραμμές

● Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 153.369 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.


Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.


Επόμενοι Σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Μαρτίου:

● Δήμος Ηράκλειας – Σερρών

● Δήμος Καρύστου

● Δήμος Ιωαννίνων

● Δήμος Κισσάμου

● Δήμος Πλατανιά

● Νέος Πολυχώρος του Οργανισμού στο Κορωπί