Χειρουργείο για τη φίμωση μέσα σε ένα λεπτό

Χειρουργείο για τη φίμωση μέσα σε ένα λεπτό

Χειρουργείο για τη φίμωση μέσα σε ένα λεπτό

Μια απλή πάθηση, όπως είναι η φίμωση, μπορεί να προκαλέσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεγάλα προβλήματα στην υγεία. Μελέτες έχουν δείξει πως άνδρες που δεν έχουν κάνει περιτομή έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η επέμβαση για τη φίμωση μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή, μειώνοντας στο ελάχιστο τον κίνδυνο εμφάνισης ενός καρκίνου του πέους στους άνδρες.

Πλέον, ένα νέο, καινοτόμο χειρουργικό αλλάζει τα δεδομένα σε μια από τις αρχαιότερες επεμβάσεις, καθιστώντας την, κυριολεκτικά, επέμβαση του ενός λεπτού. Στη χώρα μας, η πρωτοποριακή αυτή τεχνική θα εφαρμοστεί στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με κλινικές και ακαδημαϊκούς φορείς της Κίνας.

Όπως παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο “From Medicentric to Technocentric Medicine: Research and Innovation που διοργανώθηκε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, το stapler BDCS –B της Biosis Healing Biological Technology, αφαιρεί την ακροποσθία και ταυτόχρονα τοποθετεί τα ράμματα με μια μόνο κίνηση του χειρουργού, κάτι που καθιστά την επέμβαση εκτός από ταχύτατη, πρακτικά αναίμακτη και ανώδυνη για τον ασθενή, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας.

Το BDCS –B, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που τόσο οι άνδρες, όσο και οι γιατροί, αντιμετωπίζουν την επέμβαση της περιτομής».

Σημειώνεται ότι η περιτομή συνιστάται ιατρικά σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων:
  • Μολύνσεις της βαλάνου και της ακροποσθίας όπως η βαλανίτιδα και η βαλανοποσθίτιδα.
  • Φίμωση (η στένωση του δέρματος που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την αποκάλυψη της βαλάνου).
  • Παραφίμωση.

Ο άνδρας επιστρέφει στις σεξουαλικές επαφές μετά από 3-4 εβδομάδες επισημαίνει ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου δρ Χρήστος Φλιάτουρας και προσθέτει ότι: «Υπάρχουν αρκετές έρευνες που αναφέρουν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ένα περιτετμημένο πέος για λόγους αισθητικούς, γιατί θεωρούν ότι βοηθά στην καλύτερη υγιεινή και ότι μειώνει τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων».

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητα της επέμβασης, η μηδαμινή έως και μηδενική απώλεια αίματος και ο περιορισμένος μετεγχειρητικός πόνος.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το χειρουργικό stapler δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη. Τα προσφερόμενα μεγέθη μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ηλικία των 5 ετών και άνω.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την λειτουργία του stapler στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=4sZjq3mE_jw