Βράβευση των δράσεων ευαισθητοποίησης της ChiesiHellas για τις Σπάνιες και εξαιρετικά Σπάνιες Παθήσεις
Χρυσό βραβείο για τις δράσεις που διοργάνωσε και υλοποιεί με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από τις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες παθήσεις κατέκτησε η Chiesi Hellas στο πλαίσιο των “Healthcare Business Awards”. Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, μεταξύ άλλων, αναδεικνύονται πρωτότυπα και καινοτόμα προγράμματα και εκστρατείες επικοινωνίας εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
Συγκεκριμένα, η υποστήριξη του Νάσου Γκαβέλα, Χρυσού Παραολυμπιονίκη στα 100 μέτρα στο Τόκυο, στη διαδρομή του έως τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, ήταν μία από τις εταιρικές πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν στην κατηγορία «Επικοινωνία». Η συνεργασία της Chiesi Hellas με έναν πρωταθλητή με σπάνια πάθηση, με τη συμβολική ονομασία #GhavelasTheRoadToParis, έχει ως πρωταρχικό στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μία σπάνια πάθηση και να τους παροτρύνει να μη στέκονται στις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά να τις μετουσιώνουν σε δύναμη.
«Σπάνιος είναι αυτός που δεν εμφανίζεται συχνά ή που συμβαίνει ελάχιστες φορές· όχι όμως καθόλου και ποτέ. Οι άνθρωποι με σπάνιες παθήσεις υπάρχουν και πολλές φορές αντιμετωπίζουν δυσκολίες πέραν αυτών που επιφέρει μία ασθένεια, όπως είναι η απουσία υποδομών και υπηρεσιών, ή ο εγωισμός των συνανθρώπων μας. Θέλω με κάθε ευκαιρία να τονίζω ότι οι άνθρωποι με σπάνιες παθήσεις υπάρχουμε, ζούμε, μετακινούμαστε και εργαζόμαστε, και ελπίζω η κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες προσβασιμότητας και συμπεριληψιμότητας, από την καθημερινότητα μέχρι τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό» ανέφερεo Νάσος Γκαβέλας Χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης.
Η δεύτερη δράση που ξεχώρισε είναι η ταινία μικρού μήκους Rare Land («Άγνωστη Χώρα») του Ευθύμη Χατζή, που πραγματεύεται το ταξίδι ενός μικρού ασθενή με σπάνια πάθηση και της οικογένειάς του, την παραγωγή της οποίας επιχορήγησε η Chiesi Global Rare Diseases και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Η ταινία επιτρέπει στο ευρύ κοινό να αποκτήσει, με κινηματογραφικό τρόπο, μια ρεαλιστική εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σπάνια πάθηση, φωτίζοντας αθέατες και άγνωστες πτυχές. Ταυτόχρονα, βάζει τον θεατή σε τέτοια θέση που να συναισθανθεί την οικογένεια στο ταξίδι της στη σπάνια και άγνωστη χώρα της ασθένειας.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Rare Land», Ευθύμης Χατζής, δήλωσε «Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας Rare Land, μας απασχολούσε το ερώτημα: μπορεί η ασθένεια να είναι ένα σημείο εκκίνησης, ακόμη και μια ευκαιρία να δεις τη ζωή σου από διαφορετική οπτική γωνία; Η ζωή σου αλλάζει με μια ασθένεια, όλοι οι γύρω σου τοποθετούνται σε ένα νέο τοπίο- τη χώρα των σπάνιων, και βλέπεις τις προτεραιότητές σου υπό νέα οπτική. Σε αυτό το τοπίο υπάρχει ένα νέο είδος ελευθερίας, καθώς σε αυτό η μοναδικότητα του καθενός υπερτερεί και όλα αναπτύσσονται από το κρυφό συναίσθημα της αγάπης». Η ταινία, η ιδέα της οποίας γεννήθηκε από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chiesi Ελλάδας και Κύπρου, κ. Σταύρο Θεοδωράκη, έχει προβληθεί ήδη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.
Η Chiesi προσπαθεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ατόμων με σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες παθήσεις σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. «Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες που κερδίσαμε αυτό το Χρυσό βραβείο για τις δράσεις ευαισθητοποίησης της Chiesi σχετικά με σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες παθήσεις. Είναι μια απόδειξη της καθημερινής μας δέσμευσης να κάνουμε τη διαφορά για την κοινότητα των ασθενών με σπάνια νοσήματα και να ενθαρρύνουμε την ένταξη τους στην κοινωνία. Ως πιστοποιημένη εταιρεία Αμοιβαίας Ωφέλειας, αισθανόμαστε ισχυρή την ευθύνη συνεισφοράς στην κοινωνία. Σε έναν κόσμο όπου οι ψευδείς ειδήσεις και το ανεξέλεγκτο περιεχόμενο κυκλοφορούν με μεγάλη ευκολία, με τις δράσεις αυτές εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ανάγκες και τα συναισθήματα της κοινότητας των ασθενών με σπάνια νοσήματα εκπροσωπούνται σε μια πραγματική, αξιόπιστη και ορθή γλώσσα» δήλωσε η Alessandra Vignoli, Head of Mediterranean Cluster, Chiesi Global Rare Diseases.