Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και τον ρόλο των Βιοδεικτών

Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και τον ρόλο των Βιοδεικτών

«Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα
και τον ρόλο των Βιοδεικτών»: Ένας οδηγός ασθενών
από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ αναγγέλλει την επίσημη παρουσίαση του νέου οδηγού για νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, η οποία θα γίνει κατά τη διάρκεια της επιστημονικής διημερίδας για τον καρκίνο του πνεύμονα με τίτλο: “Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν φοβόμαστε. Ενημερωνόμαστε!”, στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Ο Οδηγός Ασθενών με τίτλο «Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και τον ρόλο των Βιοδεικτών» δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας AstraZeneca και είναι ήδη διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ. Περιλαμβάνει βασικές και έγκυρες πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με τη διάγνωση, αλλά και τον ρόλο των βιοδεικτών στην αντιμετώπισή του.

Μία διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα δημιουργεί εύλογα πολλές απορίες, τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, κυρίως όσον αφορά τα διαθέσιμα είδη θεραπειών. Ο καρκίνος του πνεύμονα αντιμετωπίζεται πλέον όλο και αποτελεσματικά από την εξατομικευμένη ιατρική στην ογκολογία. Ωστόσο, η εξατομικευμένη ιατρική έχει έναν βαθμό πολυπλοκότητας σε σύγκριση με τις άλλες υπάρχουσες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Εκτός από τις βασικές πληροφορίες για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο οδηγός ασθενών περιλαμβάνει και πληροφορίες για τις δυνατότητες που μπορεί να παράσχει η εξατομικευμένη ιατρική στην αντιμετώπισή του.

Επιπλέον περιλαμβάνει μία σειρά ερωτήσεων που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να συζητήσουν με τους γιατρούς τους για τα θέματα που τους απασχολούν. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να είναι καλά ενημερωμένοι τόσο για την ασθένειά τους, όσο και για τις προκλήσεις που παρουσιάζει η εξατομικευμένη ιατρική, ώστε να μπορούν να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για την υγεία τους.

Η επιστημονική διημερίδα “Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν φοβόμαστε. Ενημερωνόμαστε!”, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο οδηγός ασθενών, θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διημερίδα στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ. Αν επιθυμείτε να την παρακολουθήσετε δια ζώσης, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα συμμετοχής.