UNIPAKHELLAS: Εγκαινίασε μεγάλη επένδυση παραγωγικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα

UNIPAKHELLAS: Εγκαινίασε μεγάλη επένδυση παραγωγικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα

UNIPAKHELLAS: Εγκαινίασε μεγάλη επένδυση παραγωγικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα

Το μεγάλο ταξίδι της για ένα μέλλον πιο βιώσιμο συνεχίζει η UNIPAKHELLAS, μέλος του διεθνούς Ομίλου INDEVCO, με την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης επέκτασης των εγκαταστάσεών της στην Πελασγία Φθιώτιδας. Η επέκταση αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης χαρτοποιίας η οποία θα ανακυκλώνει το 40% του παλαιοχάρτου κυματοειδούς συσκευασίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά την κυκλική οικονομία και τη συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πρόκειται για μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης του Ομίλου INDEVCO στη UNIPAKHELLAS και στην ελληνική αγορά, η οποία αναμένεται να ενισχύσει όχι μόνο την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της εταιρείας στη Φθιώτιδα αλλά και την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Μέσω της νέας επένδυσης, η Ελλάδα γίνεται το κέντρο των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Ευρώπη. Η νέα PM5 θα επιτρέψει στην εταιρεία να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά και να εξυπηρετήσει τις περιφερειακές αγορές και τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει καθετοποίηση της παραγωγής, ενισχύοντας την ικανότητα της εταιρείας να διευρύνει τη γκάμα καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων συσκευασίας.

H τεχνολογικά προηγμένη μηχανή τύπου PM5, θα είναι σε θέση να παράγει υψηλής ποιότητας και μεγαλύτερης απόδοσης συσκευασίες από 100% απορρίμματα χαρτιού, μειώνοντας σημαντικά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, η UNIPAKHELLAS υιοθετεί μία ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία παραγωγής, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

UNIPAKHELLAS: Εγκαινίασε μεγάλη επένδυση παραγωγικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα

Η UNIPAKHELLAS πραγματοποίησε τα εγκαίνια της επένδυσης στις εγκαταστάσεις της στη Φθιώτιδα, παρουσία του Προέδρου και CEO του Ομίλου INDEVCO, κ. Neemat Frem, του Προέδρου και CEO του Ομίλου INDEVCO Hellas, κ. Fayssal Frem και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ.Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Σανιδάς, η Δημάρχος Στυλίδας, κα Στεργίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών εξήρε τις αξίες της UNIPAKHELLAS και την πολύ θετική συμβολή της στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της εμπιστοσύνης όλου του Ομίλου INDEVCO στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στην τελετή εγκαινίων του νέου project της UNIPAKHELLAS. Η εταιρεία έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σε ένα «πράσινο» μέλλον παρά τις προκλήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών. Θα ήθελα να συγχαρώ την UNIPAKHELLAS που δίνει για μια ακόμα φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και να την παροτρύνω να συνεχίσει τέτοιου είδους επενδύσεις, που οδηγούν στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.»

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τις αξίες, το όραμα και την επιχειρηματική αντίληψη της οικογένειας Frem. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία επένδυση, τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας, τη Φθιώτιδα και για την αποδεδειγμένη εμπιστοσύνη σας στη χώρα μας, την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να ευδοκιμούν χάρη στις δικές σας αρχές και αξίες και η δουλειά που παράγετε είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές σας.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INDEVCO, κ. Neemat Frem, στην ομιλία του υπογράμμισε την φιλοσοφία που διέπει τις δραστηριότητες του Ομίλου από την αρχή της λειτουργίας του, «Ό,τι είναι καλό για την κοινωνία, είναι καλό για την εταιρεία», και    ανέφερε τη σημασία της επένδυσης για τη χώρα και την εταιρεία. «Πρόκειται για την αποδοτικότερη και πιο σύγχρονη χαρτοποιητική μηχανή στην Ελλάδα, που θα παράγει χαρτί ανακυκλώνοντας έως και το 40% του παλαιόχαρτου κυματοειδούς συσκευασίας της Ελλάδας. Οφείλουμε να συγκεντρώνουμε τα απόβλητα που παράγονται σε αυτή την περιοχή, και παράλληλα να είμαστε ανταγωνιστικοί στην παραγωγή ενέργειας. Μαζί, με πυξίδα τους περιβαλλοντικούς μας στόχους και σε συνεργασία με τους φίλους και συνεργάτες μας, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε πολλά μέσω αυτού του έργου. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και το ταλέντο των ανθρώπων της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Προέδρος και CEO του Ομίλου INDEVCO Hellas, κ. Fayssal Frem, ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για την υποστήριξή τους και υπογράμμισε τη σημασία της εμπιστοσύνης του Ομίλου στην UNIPAKHELLAS. «Θεωρούμε καθήκον μας να λαμβάνουμε επιχειρηματικές αποφάσεις που ωφελούν όχι μόνο την εταιρεία αλλά και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Και η εγκατάσταση της νέας μηχανής, κάνει ακριβώς αυτό. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία και συμβάλλει στην ανάπτυξη της Φθιώτιδας, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο τόσο για εμάς όσο και τον ελληνικό κλάδο της συσκευασίας συνολικά. Όλοι εμείς στην οικογένεια της INDEVCO είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο της UNIPAKHELLAS και τον ρυθμό με τον οποίο έχει καθιερωθεί ως υπόδειγμα επιτυχίας. Η επένδυση αυτή δίνει νέα φτερά στην UNIPAKHELLAS και μας γεμίζει με εμπιστοσύνη για το μέλλον της».