«Τραβάμε κουπί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για το Χαμόγελο κάθε παιδιού!»

«Τραβάμε κουπί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για το Χαμόγελο κάθε παιδιού!»

«Τραβάμε κουπί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για το Χαμόγελο κάθε παιδιού!»

100 υποστηρικτές τραβάνε κουπί για να χαρίσουν το πιο πλατύ Χαμόγελο σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την προάσπιση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού τραβάει, κυριολεκτικά, κουπί με την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» για 2η συνεχή φορά μαζί με την πολύτιμη βοήθεια, μυϊκή και ηθική, 100 συνοδοιπόρων του εργαζόμενων, εθελοντών και χορηγών. Εκατό άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε τα λόγια να γίνουν πράξη!

Με σύνθημα «Τραβάμε κουπί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για το Χαμόγελο κάθε παιδιού!», σε μια δράση με έντονο τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τη στήριξη τόσο σε φυσικό όσο και συναισθηματικό επίπεδο, την Παρασκευή 30 Ιουνίου διοργάνωσε μία συμβολική δράση κωπηλασίας με την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ», το μοναδικό πιστό και λειτουργικό αντίγραφο της Αθηναϊκής Τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. που αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και τιμής, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι άνθρωποι του «Χαμόγελου», εργαζόμενοι, εθελοντές αλλά και χορηγοί, οι άνθρωποι που καθημερινά αγωνίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, αγάπη και επαγγελματισμό, για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, είχαν την τιμή για ακόμη μια φορά να φιλοξενηθούν στο πλοίο-σύμβολο δίνοντας ψυχή τε και σώματι για έναν καλό σκοπό.

Μια δράση κωπηλασίας που όμως έχει άκρως συμβολικό χαρακτήρα και που απεικονίζει τόσα πολλά· τις δυσκολίες που καθημερινά οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» υπερνικούν, τον αγώνα που καταβάλλουν σταθερά σε 24ωρη βάση για να παρέχουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν σε κάθε παιδί και την οικογένειά του αλλά και τη σημασία του ομαδικού πνεύματος που καλλιεργούν 27 συναπτά έτη, ώστε να μπορέσουν συλλογικά και αποτελεσματικά να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, αποδεικνύοντας πως όταν είμαστε ενωμένοι, παραμερίζουμε τα λόγια και δρούμε, όλα μπορούν να γίνουν δυνατά!

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του και ο Υποναύαρχος, κος. Κωνσταντίνος Βλάχος Π.Ν. ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για το ομαδικό πνεύμα τους κατά τη διάρκεια της κωπηλατικής δράσης.

Τον «κωπηλατικό πλου» στα νερά του Σαρωνικού κόλπου συνόδευσαν και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφάλεια των κωπηλατών και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διαδραστική ξενάγηση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Ο Υποναύαρχος, Κυβερνήτης ΠΝΜ Θ/Κ Γ. Αβέρωφ, κος. Ιωάννης Καλογερόπουλος, καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Κώστα Γιαννόπουλο και του απένειμαν αναμνηστική πλακέτα με απεικόνιση της Ελληνικής Τριήρους καθώς και μια πλακέτα εις ανάμνηση της επισκέψεως του Οργανισμού στο Θωρηκτό ‘’Γ. Αβέρωφ’’.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, έχοντας στο πλάι του, τους ανθρώπους του Οργανισμού αλλά και τις εταιρείες/χορηγούς που συμμετείχαν δήλωσε«Σας ευχαριστούμε, που είστε στο πλευρό του ‘’Χαμόγελου’’ για ακόμη μια φορά, που πέρα από τη βοήθεια που παρέχετε ο κάθε ένας στο δικό του πεδίο, συμμετείχατε έμπρακτα και τραβήξατε κουπί μαζί μας, σε αυτή την τόσο συμβολική δράση. Ευχαριστούμε από την καρδιά μας και τον Αρχηγό του ΓΕΝ, και σύσσωμη την ηγεσία του ΓΕΝ και του Θ/Κ ‘’Γ. ΑΒΕΡΩΦ’’ για τη ζεστή φιλοξενία στην τριήρη, για 2η συνεχόμενη φορά».

Το έργο του «Χαμόγελου» είναι συνεχές, ακέραιο και όσο υπάρχουν παιδιά που βιώνουν δυσκολίες δεν τελειώνει ποτέ. Στα 27 χρόνια πορείας του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.900.000 παιδιά και οικογένειες και συνεχίζει με συντονισμένες κινήσεις, να δρα με μόνο γνώμονα την ευημερία των παιδιών, και την παροχή ενός υγιούς περιβάλλοντος που θα τους χαρίσει το μέλλον που αξίζουν. 27 χρόνια με την υποστήριξη χιλιάδων πολύτιμων εθελοντών και υποστηρικτών, που αποτελούν ώθηση για τον Οργανισμό.

Χωρίς εσένα, δεν γίνεται!

Δείτε φωτογραφικό υλικό της 2ης δράσης με την Τριήρη «ΟΜΥΜΠΙΑΣ» στον ακόλουθο σύνδεσμοhttps://photos.app.goo.gl/Qibdr4DajAfoQ8kT7

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για τη θετική στάση και συμμετοχή στη δράση αυτή:

  • Τους υποστηρικτές των εταιρειών (αλφαβητικά):
  1. CAR BAR
  2. DARC ADVERTISING
  3. DHL EXPRESS HELLAS A.E.
  4. EUROINS ΕΛΛΑΔΟΣ
  5. MANTIS GROUP OF COMPANIES 
  6. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  7. ΟΤΕ – COSMOTE