Το ΜΗΤΕΡΑ ευαισθητοποιεί τους νέους για το δημογραφικό

Το ΜΗΤΕΡΑ ευαισθητοποιεί τους νέους για το δημογραφικό

Το ΜΗΤΕΡΑ ευαισθητοποιεί τους νέους για το δημογραφικό

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ οργάνωσε διάλεξη του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου αναπαραγωγής και Αντιπροέδρου του Θεραπευτηρίου, κ. Βασίλη Κελλάρη για το δημογραφικό πρόβλημα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νοσοκομείου, «Ν. Λούρος».

Προσκεκλημένοι ήταν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 5ου Λυκείου Ιλίου με προσανατολισμό στο επιστημονικό πεδίο Επιστημών Υγείας, συνοδευόμενα από τον κ. Στέφανο Καλιαπέτση, καθηγητή Χημείας και Υποδιευθυντή του σχολείου καθώς και τον γυμναστή τους κ. Καταλιακό.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Κελλάρη αφορούσε στο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τις ανησυχητικές του διαστάσεις αλλά και το συσχετισμό του με το φαινόμενο της υπογεννητικότητας που εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα στη χώρα μας. Ο κ. Κελλάρης, με στόχο την αφύπνιση των μαθητών σχετικά με τη δημογραφική γήρανση μίλησε για τις κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις του φαινομένου και αναφερόμενος στο ζήτημα της υπογεννητικότητας, για τους λόγους που στη σύγχρονη εποχή τα ζευγάρια καθυστερούν ή αποτρέπονται από το να αποκτήσουν παιδιά. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για ταχύτατη ανάπτυξη μηχανισμών αναστροφής του φαινομένου της πληθυσμιακής γήρανσης τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία της χώρας μας.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Κελλάρη και των μαθητών, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις αισιόδοξες προοπτικές αναστροφής του φαινομένου.