Το Γενικό Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ υιοθετεί το σύστημα DRG

Το Γενικό Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ υιοθετεί το σύστημα DRG

Το Γενικό Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ υιοθετεί το σύστημα DRG

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών  Υπηρεσιών– Ελληνικό Ινστιτούτο DRG υποδέχεται με  χαρά την ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ στο νέο σύστημα DRG.

Αποδεικνύοντας στην πράξη πως βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ είναι το πρώτο νοσοκομείο της 1ης ΥΠΕ που υιοθετεί το σύστημα DRG και προχωρεί στην ψηφιακή αναβάθμιση των  υπηρεσιών του. Ήδη, το νοσοκομείο βρίσκεται στην διαδικασία προσαρμογής των πληροφοριακών του συστημάτων και της διασύνδεσής του με τον grouper του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG.  Επίσης, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εκπαιδεύσεων του ιατρικού προσωπικού.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Διοίκησης του νοσοκομείου, μεταξύ του Προέδρου Δ.Σ του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ ιατρού κου Παντελή Μεσσαρόπουλου και της Διοικήτριας του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ κας Ελπινίκης Ταβιανάτου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα εντάξει ένα σύνολο νοσοκομείων στο σύστημα DRG. Η ένταξη αυτών των νοσοκομείων θα ακολουθήσει το πολύ επιτυχημένο μοντέλο της 7ης ΥΠΕ. Με τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου και την σημαντική συμβολή της υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ κας Μ. Οικονόμου, πραγματοποιήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι απαιτούμενες αλλαγές στα πληροφοριακά συστήματα αλλά και στις διαδικασίες λειτουργίας του νοσοκομείου. 

 Ο οργανισμός δεσμεύεται για ακόμη περισσότερες δράσεις προς την πλήρη και καθολική ένταξη όλων των νοσοκομείων της χώρας στο σύστημα DRG καθώς και την  ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.