Το Bioiatriki+ Nutrition συμπράττει με το Charles Antetokounmpo Family Foundation

Το Bioiatriki+ Nutrition συμπράττει με το Charles Antetokounmpo Family Foundation

Το Bioiatriki+ Nutrition συμπράττειμετο Charles Antetokounmpo Family Foundation

Το Διατροφολογικό Κέντρο Bioiatriki+ Nutrition του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συνεργασία του με το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation, που ιδρύθηκε από την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Η συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος AntetokounBros Academy, που ξεκίνησε το 2019 στην Αθήνα και συνδυάζει προπόνηση μπάσκετ με εκπαιδευτικά προγράμματα ανάπτυξης γενικών δεξιοτήτων για περισσότερα από 100 παιδιά 10 έως 17 ετών τα οποία προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες.

Το Bioiatriki+ Nutrition προσφέρει για τα παιδιά αυτά μια σειρά από υπηρεσίες υγείας και διατροφής, καλύπτοντας την ουσιαστική ανάγκη τους για ολοκληρωμένη φροντίδα.

Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι καρδιολογικοί έλεγχοι, ώστε όλα τα παιδιά να λάβουν την κάρτα υγείας αθλητή και να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια.

Επιπλέον, οι διαιτολόγοι του Bioiatriki+ Nutrition πραγματοποίησαν πλήρη διαιτολογική εκτίμηση σε κάθε έναν από τους αθλητές και αθλήτριες της ακαδημίας, δίνοντας τους στη συνέχεια εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές και οδηγίες.

Για όλη τη σεζόν 2023/2024 θα προσφέρονται εξετάσεις διαμορφωμένες σύμφωνα με ένα εξατομικευμένο σχέδιο που εξετάζει τη σωματική ανάπτυξη, τον υποσιτισμό, το υπερβολικό βάρος, την παχυσαρκία και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής όπως ο ύπνος και η άσκηση.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και με βάση την αξιολόγηση, κάθε παιδί που συμμετέχει στο AntetokounBros Academy θα παρακολουθείται και θα λαμβάνει τροποποιημένες οδηγίες υγείας και διατροφής ανάλογα με την πρόοδό του.  

Σε κοινή τους δήλωση οι Γιάννης, Κώστας, Θανάσης, Άλεξ και Φραγκίσκος Αντετοκούνμπο ανέφεραν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη ζωτικής σημασίας συνεργασία με το BioIatriki+ Nutrition, η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευσή μας για την ολιστική ανάπτυξη και την ευημερία της νεολαίας και των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, φιλοδοξούμε να παρέχουμε όχι μόνο βασική υγειονομική περίθαλψη αλλά και μια ισχυρή βάση για τη συνολική ανάπτυξη και επιτυχία κάθε παιδιού που συμμετέχει στο πρόγραμμα Antetokounbros Academy. Το όραμά μας για το Ίδρυμα είναι να ξεκλειδώσει και να τροφοδοτήσει ευκαιρίες για να επιτρέψει σε όλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και αυτή η συνεργασία είναι απόδειξη γι’ αυτό».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Γιώργος Ευ. Σπανός τόνισε: «Με χαρά και υπερηφάνεια, το Διατροφολογικό Κέντρο του Ομίλου ενώνει τις δυνάμεις του με την οικογένεια Αντετοκούνμπο στηρίζοντας το όραμά της για κοινωνική προσφορά πέρα από τα όρια του μπάσκετ και του αθλητισμού. Η κοινωνική προσφορά είναι θεμέλιος λίθος και για τη Βιοιατρική, που διαχρονικά στηρίζει και υποστηρίζει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το όραμά μας για ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ευζωίας ενσαρκώνεται με τον καλύτερο τρόπο, όταν η φροντίδα μας αγκαλιάζει τα παιδιά. Το να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Για το Διατροφολογικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Το Bioiatriki+ Nutrition προσφέρει μια ολιστική επιστημονική προσέγγιση με στόχο τη βελτίωση της διατροφής, της υγείας, της φυσικής κατάστασης και των αθλητικών επιδόσεων. Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται μέσω εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων, διατροφικής συμβουλευτικής, στοχευμένων ανθρωπομετρικών και εργομετρικών αξιολογήσεων, συνδυαστικά με τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

To Bioiatriki Nutrition προάγει την ευεξία, υποστηρίζει όσους στοχεύουν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες ή να διαχειριστούν το βάρος τους, ασθενείς που χρειάζονται βέλτιστη διατροφική υποστήριξη για την πάθησή τους, αθλητές που επιζητούν μεγιστοποίηση της απόδοσής τους.

Για το Ίδρυμα CAFF και την ακαδημία AntetokounBros

Στόχος των Αντετοκούνμπο είναι να βοηθήσουν όσο περισσότερους ανθρώπους βρίσκονται σε ανάγκη, με προτεραιότητα την Ελλάδα, το Μιλγουόκι της Αμερικής και την Αφρική.

Η κοινωνική δέσμευση της οικογένειας Αντετοκούνμπο υλοποιείται μέσα από τη δημιουργία και την υποστήριξη διαφόρων έργων. Χάρη σε ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών και κοινωνικών δράσεων, οι AntetokounBros θα βοηθούν συνεχώς ανθρώπους και θα τους προσφέρουν ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε και το ίδρυμα CAFF (Charles Antetokounmpo Foundation), στη μνήμη του πατέρα τους Τσαρλς Αντετοκούνμπο.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ίδρυση της AntetokounBros Academy, μέσα από την οποία οι αδελφοί Αντετοκούνμπο θέλουν να προσφέρουν σε νέα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν όταν ήταν νεότεροι.