Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά από το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά από το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά από το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Το έργο του Άσυλου Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά τροφίμων μακράς διαρκείας και προϊόντων προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας από το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Η παράδοση των προϊόντων υλοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 στο χώρο του Ιδρύματος στην Κυψέλη με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Άσυλο Ανιάτων στον τομέα της διατροφής και της ατομικής υγιεινής.

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε σχεδιάζει και υλοποιεί ενέργειες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η κοινωνική πρόνοια, το περιβάλλον, η υγεία και η εκπαίδευση. Με δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τις ευπαθείς ομάδες, αποσκοπεί στην κοινωνική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του πνεύματος ομαδικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η δωρεά προς το Άσυλο Ανιάτων, η οποία αποτελεί μία έμπρακτη προσφορά που θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών αναγκών των περιθαλπόμενων του Ιδρύματος, ενισχύοντας το βιοτικό τους επίπεδο.

Η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Άσυλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά «Με αισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς παραλάβαμε την παλέτα τροφίμων μακράς διάρκειας και τα είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας που μας προσέφερε το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Εκ μέρους των 150 περιθαλπόμενων που φροντίζουμε και της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Ασύλου Ανιάτων, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία του Όλοι Μαζί Μπορούμε που με το έργο της καλύπτει όλο το πεδίο κοινωνικής προσφοράς, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και ανακουφίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.»

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό). Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.