To 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα «Καινοτομία, Τεχνολογία και Νέες Πρακτικές»

To 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα «Καινοτομία, Τεχνολογία και Νέες Πρακτικές»

To 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα «Καινοτομία, Τεχνολογία & Νέες Πρακτικές»

Η PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, η μακροβιότερη ελληνική εταιρία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα,με κεντρικό θέμα «Καινοτομία, Τεχνολογία & Νέες Πρακτικές», σε συνεργασία με την Varian, A Siemens Healthineers Company, παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη και κατασκευή ακτινοθεραπευτικών συστημάτων. Το επιστημονικό συμπόσιο διεξήχθη στο Royal Olympic Hotel και πλαισίωσαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 100 Ιατροί-Ακτινοθεραπευτές, Ακτινοφυσικοί και Τεχνολόγοι, διαμορφώνοντας μια συνολική διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο κ. Θανάσης Παπαποστόλου, Business Development Director της PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies αναφέρθηκε στη διαδρομή της συνεργασίας των δυο εταιρειών (PAPAPOSTOLOU – Varian), η οποία μετρά πάνω από 20 χρόνια και έφτασε  σήμερα  να έχει  σε  κλινική λειτουργία  σχεδόν  τα  μισά  συστήματα   στην  Ελλάδα, ενώ παράλληλα ταυτίστηκε με τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι ομιλητές – επαγγελματίες της Υγείας μέσα από την κλινική τους εμπειρία, έδωσαν ένα σαφές στίγμα των μεθόδων και των θεραπειών που εξελίσσονται και χαρτογράφησαν το εύρος της αναβάθμισης του εγκατεστημένου εξοπλισμού, που συντελέστηκε τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, οι εξελίξεις αυτές συνδέθηκαν άρρηκτα με τις τεχνολογικές καινοτομίες της Varian και τις δυνατότητες της PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, στην εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού αλλά και στην εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων. Κοινό στοιχείο όλων των ομιλιών ήταν η ανάδειξη της δυνατότητας που παρέχουν στο επιστημονικό προσωπικό τα συστήματα της Varian για ταχύτερη και πιο στοχευμένη ακτινοθεραπεία ακριβείας, αξιοποιώντας ένα μεγάλο εύρος επιλογής σύγχρονων τεχνικών (VMAT, IMRT, SRS, SBRT), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον εκάστοτε ασθενή να λαμβάνει την αποτελεσματικότερη για αυτόν θεραπεία.

Όπως αναδείχθηκε μέσα από τις εισηγήσεις, τόσο η PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, όσο και η Varian, αποτελούν εταιρείες που έχουν ως επίκεντρο τον ασθενή και δίνουν έμφαση στην ολιστική αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου.

O Ανέστης Χατζηιωάννου – Business Unit Manager, Radiotherapy της PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, τόνισε χαρακτηριστικά, «Αυτό είναι το 1Varian Users Meeting στην Ελλάδα και ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μας δόθηκε η ευκαιρία να καλωσορίσουμε συνέδρους από σχεδόν όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία της χώρας, καθώς και ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αγκαλιάζοντας όλο τον χώρο της Ακτινοθεραπευτικής κοινότητας. Παρουσιάστηκαν τόσο από τους ίδιους τους χρήστες των μηχανημάτων που έχουμε στη χώρα μας, όσο κι από τους χρήστες του εξωτερικού και τον κατασκευαστικό οίκο Varian, όλες οι καινοτομίες και οι εφαρμογές, τονίζοντας με αυτό το τρόπο το κοινό μας όραμα, ένας κόσμος χωρίς τον φόβο του καρκίνου

O κ. Tom Wilson, Senior Manager, Product Marketing HW EMEA, Varian, A Siemens Healthineers Company, υπογράμμισε: «Το 1ο Varian User Meeting, συνιστά μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πρόβαλε μέσα από ένα πλήθος παρουσιάσεων από όλη τη χώρα επιτυχημένες πρακτικές δίνοντας έμφαση τόσο στην καινοτομία, όσο και την αφοσίωση των Ελλήνων χρηστών. Η μακρόχρονη συνεργασία της Varian με την PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, διασφαλίζει την ολοκληρωμένη υποστήριξη της κοινότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στην Ελλάδα, με πλήρη πρόσβαση στις πλέον πρόσφατες λύσεις στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία.»