Τιμητική διάκριση για την Xerox από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας

Τιμητική διάκριση για την Xerox από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας

Τιμητική διάκριση για την Xerox από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας

Στις 3 Νοεμβρίου απονεμήθηκε στην Xerox η σφραγίδα Terra Carta η οποία αναγνωρίζει πολυεθνικές επιχειρήσεις που προάγουν την καινοτομία και δεσμεύονται για τη δημιουργία μίας αγοράς με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η συγκεκριμένη πρακτική ταυτίζεται με τις φιλοδοξίες του σχεδίου ανάκαμψης της Terra Carta για την φύση, τους ανθρώπους και τον πλανήτη, και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021.

«Η Σφραγίδα Terra Carta αναγνωρίζει τους οργανισμούς που έχουν επιδείξει ένα σημαντικό έργο στις δράσεις τους για ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον, θέτοντας τη φύση, τους ανθρώπους και τον πλανήτη στην καρδιά της οικονομίας. Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε τον πλανήτη για τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι αναγκαίο όλοι μας να πραγματοποιήσουμε αλλαγές και αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δεσμευτεί να το κάνουν πιο εύκολο για όλους μας», δήλωσε η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, Πρίγκηπας της Ουαλίας.

Η σφραγίδα Terra Carta απονέμεται σε εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους, διαθέτοντας αξιόπιστο σχεδιασμό μετάβασης στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρυπογόνων αερίων έως το 2050 ή και νωρίτερα, ο οποίος θεμελιώνεται από παγκοσμίως αναγνωρισμένες, επιστημονικές μετρήσεις.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα για την εναρκτήρια απονομή της Σφραγίδας Terra Carta καθώς η συγκεκριμένη αναγνώριση αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς. Στη Xerox, πιστεύουμε εδώ και καιρό ότι οι επιχειρήσεις, όπως η δική μας, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του πλανήτη, δημιουργώντας παράλληλα ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Με έναν ακριβή σχεδιασμό για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρυπογόνων αερίων έως το 2040, οι δεσμεύσεις μας υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της Terra Carta. Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε στην προώθηση καινοτομιών που στοχεύουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε στην επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων του κόσμου», δήλωσε ο John Visentin, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox.

Καθώς η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα καθοριστικά ζητήματα του σήμερα, η Xerox κατάφερε να μειώσει κατά 10 χρόνια την προβλεπόμενη περίοδο επίτευξης μηδενικών εκπομπών ρυπογόνων αερίων, θέτοντας πλέον ως ορόσημο το 2040, όπως σημειώνεται στην Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2021.   Ο σχεδιασμός της Xerox εστιάζει ιδιαίτερα στη βελτίωση των διαδικασιών και της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και στη δημιουργία προϊόντων και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον. Η Xerox συνέταξε τη CSR έκθεση της για το 2021 σύμφωνα με τα πρότυπα της Global Reporting Initiative (GRI) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).