Τιμητικό βραβείο “Affidea” στον καθηγητή διεθνούς εμβέλειας Νίκο Καραμάνο για το ερευνητικό του έργο

Τιμητικό βραβείο “Affidea” στον καθηγητή διεθνούς εμβέλειας Νίκο Καραμάνο για το ερευνητικό του έργο

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς 2022» που ξεχώρισαν με τις πράξεις τους, ευαισθητοποίησαν με την προσφορά τους και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους, βραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2023 στην Πάτρα. Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea εκτός από την σταθερή στήριξή του στο θεσμό, από φέτος δίνει το όνομά του σε ένα βραβείο που τιμά ξεχωριστές προσωπικότητες, με στόχο να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους.

Το πρώτο βραβείο «Τιμής Ένεκεν» το οποίο φέρει το όνομα της Affidea, δόθηκε στον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκο Καραμάνο, για το σημαντικό ερευνητικό του έργο που σχετίζεται με την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Στόχος της έρευνάς του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων και διαγνωστικών παραγόντων, οδηγώντας στην ανάπτυξη περισσότερο αποτελεσματικών και ταχύτερων προκλινικών μελετών και φαρμάκων. Η αξιοσημείωτη επιρροή του στην έρευνα αποδεικνύεται από την κατάταξή του στη λίστα των ελίτ ερευνητών παγκοσμίως, με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές σε διεθνές επίπεδο. Η διάκριση αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για διεθνείς συνεργασίες και καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες, ενώ προσδίδει μεγάλο κύρος στο Πανεπιστήμιο Πατρών διεθνώς και στηρίζει σημαντικά τη βελτίωση της θέσης του στις διεθνείς κατατάξεις.

Δείτε περισσότερα για το ερευνητικό έργο του καθηγητή: https://www.youtube.com/watch?v=g4lwGkV_Jd0

«Η έρευνα τροφοδοτεί την παραγωγή νέας γνώσης, οδηγεί την καινοτομία, αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης κάθε χώρας, δίνει νέες προοπτικές στην εκπαίδευση. Η μετουσίωση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε γνώση και η μετάδοση αυτής της γνώσης αλλάζει δυναμικά την πορεία της ανθρωπότητας. Η έρευνα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Πολιτείας γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της κοινωνίας», επισήμανε στην ομιλία του ο καταξιωμένος καθηγητής Νίκος Καραμάνος.

Το βραβείο απένειμε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος, ο οποίος δήλωσε: «Αποστολή μας στην Affidea δεν είναι μόνο να πρωτοπορούμε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά να έχουμε ενεργή συμμετοχή στα επιστημονικά και κοινωνικά δρώμενα. Τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” αποτελούν έναν θεσμό για την Πελοπόννησο, ο οποίος ταυτίζεται με τις αξίες που πρεσβεύει ο Όμιλος Affidea. Αυτός είναι ο λόγος που στηρίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης όσων κάνουν την διαφορά με το τιμητικό πλέον βραβείο “Affidea”».