Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου 4-6 Νοεμβρίου, Ιωάννινα

Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου 4-6 Νοεμβρίου, Ιωάννινα

Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου 4-6 Νοεμβρίου, Ιωάννινα

Παρουσίαση Περιστατικών Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση Ιστολογία & περαιτέρω διαχείριση

Όπως παραδοσιακά πλέον κάθε χρονιά τα τελευταία δεκατρία χρόνια, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 6 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Du Lac το Συνέδριο Παθολογίας Τράχηλου στα Ιωάννινα.

Ένα Συνέδριο με διαφορετική προσέγγιση από τα συνηθισμένα, που αποτέλεσε τον οδηγό ώστε σεμινάρια παθολογίας τραχήλου – και όχι μόνο – να υιοθετούν, στο πλαίσιο των εργασιών τους, τη σύγχρονη αυτή προσέγγιση, γνωστή ως Problem Based Learning (μάθηση βασισμένη στο πρόβλημα). Η προσέγγιση αυτή προφανώς καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες των νέων γυναικολόγων, οι οποίοι πιθανώς για διάφορους λόγους, είχαν κατά τη διάρκεια της ειδικότητας τους περιστασιακή, στην καλύτερη περίπτωση, επαφή με την κολποσκόπηση και την παθολογία του κατώτερου γεννητικού συστήματος γενικότερα.

Κατά την διάρκειά του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ώστε να γίνει ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων, δεδομένων, κατευθυντήριων γραμμών και άλλων, με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς από τη διεθνή κοινότητα. Τέλος, θα παρουσιαστούν διάφορα κοινά πρωτόκολλα με το Imperial College, London, UK και θα συζητηθούν πρόσφατες από κοινού δημοσιεύσεις σε σημαντικά ιατρικά περιοδικά (Lancet Oncology, BMJ, κλπ). Για τους λόγους αυτούς, το Συνέδριο είναι μία μοναδική ευκαιρία συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για όλους και κυρίως, για τους νέους ιατρούς.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών στην Παθολογία Τραχήλου μήτρας μαζί με την Πανεπιστημιακή Μ-Γ Κλινική και σε συνεργασία με τις Ελληνικές Εταιρείες α. Κολποσκόπησης β. Κυτταρολογίας και γ. Παθολογικής Ανατομικής.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 19:30 και είναι αφιερωμένη στην μνήμη των Καθηγητών Κυτταρολογίας Πέτρου Καρακίτσου και Βασιλικής Μαλάμου-Μήτση.