ΣΠΕΑ: Ετήσια γιορτή για τα παιδιά - Παιχνίδι και εκπαίδευση κοντά στη φύση

ΣΠΕΑ: Ετήσια γιορτή για τα παιδιά – Παιχνίδι και εκπαίδευση κοντά στη φύση

ΣΠΕΑ: Ετήσια γιορτή για τα παιδιά – Παιχνίδι και εκπαίδευση κοντά στη φύση

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή περισσότερων από 120 ατόμων, μελών του ΣΠΕΑ, πραγματοποιήθηκε η αφιερωμένη στα παιδιά, εκδήλωση του Κέντρου Αιμορροφιλικών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Κυριακή 7 Μαΐου, στο αγρόκτημα «Περιβολάκι» στα Μέγαρα, στο πλαίσιο του δικτύου της Open Farm.

Σε έναν μοναδικό χώρο συνολικής έκτασης 280 στρεμμάτων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης αλλά και μάθησης μέσα από τη γνωριμία με τα ζώα και τα φυτά του αγροκτήματος, τις δραστηριότητες στη φύση και τα εργαστήρια από τους εκπαιδευτές της Open Farm. Μέσω των βιωματικών εργαστηρίων τα παιδιά εξοικειώθηκαν με ζώα και έντομα γνωρίζοντας από κοντά τη μέλισσα και τους γαιοσκώληκες, μαθαίνοντας για τη σπουδαία προσφορά τους στο οικοσύστημα. Παράλληλα φύτευσαν τον καλοκαιρινό λαχανόκηπο του κτήματος και ανακάλυψαν τον κόσμο των βοτάνων μαθαίνοντας πως μπορούν να καλλιεργήσουν και να φροντίσουν οικολογικά βότανα στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Όσο τα παιδιά μάθαιναν παίζοντας, στους γονείς δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με την Αιμορροφιλία τόσο με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου όσο και με άλλους γονείς.
Η διευθύντρια του Κέντρου κ. Ελένη Περγάντου έδωσε το παρών απευθύνοντας χαιρετισμό ενώ στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν γεύμα φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα  βιολογικής καλλιέργειας προϊόντα του κτήματος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΕΑ, κ. Γιώργος Φιλιππίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την ευκαιρία που είχαν τα παιδιά μας μαζί με τις οικογένειές τους, να έρθουν κοντά στη φύση, να ευχαριστηθούν και να μάθουν μέσα από όμορφες δραστηριότητες. Η δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Bayer, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών μας για τις δράσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν. Τέλος ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στη διευθύντρια του Κέντρου, κ. Ελένη Περγάντου όπως και σε όλο το προσωπικό του κέντρου για την αφοσίωση και καθοδήγησή τους στα παιδιά μας και τους γονείς τους».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Bayer Hellas.