Σύσταση Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Φροντίδας» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΕΚΟΝ»

Σύσταση Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Φροντίδας» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΕΚΟΝ»

Σύσταση Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία  Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Φροντίδας» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΕΚΟΝ»

Το Σωματείο «ΕΛΕΚΟΝ – Ελληνική Εταιρεία Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Φροντίδας» συστάθηκε και αποτελεί το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τις εταιρείες που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας και φροντίδας ασθενών.

Το Σωματείο ΕΛΕΚΟΝ έχει θέσει ως προτεραιότητες την προστασία της αξιοπρέπειας και της ευεξίας των ανθρώπων που χρειάζονται κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα, την προάσπιση με κάθε νόμιμο τρόπο των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, τη διασφάλιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας κατ’ οίκον με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φροντιστών και επαγγελματιών υγείας.

Ο κ. Βασίλειος Τριαντόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΕΚΟΝ, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ποιοτική νοσηλεία και φροντίδα είναι δικαίωμα των ασθενών και οφείλει να παρέχεται από άρτια εκπαιδευμένους φροντιστές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες υγείας. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας προσπάθειας για αναβάθμιση του επαγγέλματος του φροντιστή/νοσηλευτή κατ’ οίκον, καθώς και την ανάπτυξη πρότασης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου και προτύπων ποιότητας για τις υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας κατ’ οίκον».

Στο  Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΛΕΚΟΝ συμμετέχουν οι:

Βασίλειος Τριαντόπουλος του Γεωργίου, Πρόεδρος, CEO BIOAXIS Healthcare

Σταύρος Γρηγοριάδης του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος, Ιατρός Ακτινολόγος (ΑΤΕ, MD, MSc, PhD) με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην επεμβατική Ακτινολογία, Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης ΠΓΝ Αττικόν Νοσοκομείο, Ιδρυτής της ΑκτινοαπΟΙΚΟνισης.

Παναγιώτα Γιαπουτζή του Βασιλείου, Γενική Γραμματέας,  Νοσηλεύτρια, Συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΄΄Φροντίδα στο Σπίτι,΄΄ Ηράκλειο Κρήτης

Κωνσταντίνος Γκέκας του Γεωργίου, Ταμίας,  Νοσηλευτής, MSc, CO & Founder της εταιρείας «Νοσηλεία Τώρα»

Χρήστος Καλέας του Αθανασίου, Σύμβουλος, Πρόεδρος της Εταιρείας Home Care A.E.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σωματείο ΕΛΕΚΟΝ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elekon.gr

Εφόσον επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Σωματείου, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον σύνδεσμο https://elekon.gr/main/request-info/

Κατ’ οίκον Νοσηλεία και Φροντίδα

Η κατ’ οίκον Νοσηλεία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σπίτι από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και αποσκοπεί στην προαγωγή, αποκατάσταση και διατήρηση του επιπέδου υγείας-λειτουργικότητας και ευεξίας του ατόμου. Η κατ’ οίκον Νοσηλεία  προσφέρεται σε ασθενείς κάθε ηλικίας οι οποίοι ξεκινούν ή συνεχίζουν να δέχονται νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι τους, εκτός νοσηλευτικών μονάδων. Αφορά κυρίως σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, άτομα με αναπηρία, άτομα με ανάγκη ανακουφιστικής φροντίδας. Η κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ατόμων για τη διαχείριση των ασθενειών τους και την ικανοποίηση των αναγκών τους. Μπορεί να είναι μακροχρόνια ή βραχυπρόθεσμη και παρέχεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Η κατ’ οίκον Φροντίδα υποστηρίζει την ανεξαρτησία των ατόμων και την ασφάλειά τους παρέχοντας βοήθεια σε καθημερινές οικιακές δραστηριότητες, όπως καθαριότητα και ντύσιμο, προετοιμασία γευμάτων και φροντίδα νοικοκυριού. Παρέχεται σε συνεχή βάση με ένα πρόγραμμα που ικανοποιεί τις ανάγκες ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με αναπηρία, έως και 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η επιλογή να προσκαλέσετε τους φροντιστές και τους νοσηλευτές στη ζωή και στο σπίτι σας είναι μια σημαντική απόφαση.

Οι εταιρείες μέλη του Σωματείου ΕΛΕΚΟΝ, είμαστε υπερήφανες που προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας και νοσηλείας στο σπίτι με αξιοπρέπεια, σεβασμό, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Έχουμε το προνόμιο  να διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στον τομέα της παροχής  κατ’ οίκον φροντίδας και νοσηλείας σε χιλιάδες ωφελούμενους στην Ελλάδα καθημερινά.

Επιλέξτε μία από τις εταιρείες μέλη του Σωματείου ΕΛΕΚΟΝ και επικοινωνήστε μαζί τους οποιαδήποτε στιγμή, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://elekon.gr/main/elekon-members/