Πρόληψη ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες κατά τη διάρκεια του Πάσχα

Πρόληψη ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες κατά τη διάρκεια του Πάσχα

Πρόληψη ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες κατά τη διάρκεια του Πάσχα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει Πάσχα, τονίζει ακόμη μια φορά, σε γονείς, κηδεμόνες καθώς και εκπαιδευτικούς, ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά άκρως επικίνδυνα υλικά, που στα χέρια των ανήλικων μπορούν να μετατραπούν σε «φονικά όπλα» απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα τη δική τους, των γύρω τους, και φυσικά ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
 
Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν περιστατικά παιδιών, οικογενειών, ανθρώπων που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω κακής χρήσης τέτοιων υλικών.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Ο Οργανισμός, μέχρι σήμερα, έχει διαχειριστεί αρκετά περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, τα οποία πέρα από σοβαρές, πολλές φορές μη αναστρέψιμες, σωματικές βλάβες έχουν και σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.
 
Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες. Οφείλουμε όμως και εμείς, ως γονείς και εκπαιδευτικοί, να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.
 
Ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα, το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση αποτελώντας μία άτυπη «παράδοση». Η πώλησή τους γίνεται σε καταστήματα, στο διαδίκτυο ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομα. Γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί ένα παιδί αυτά τα είδη.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από παιδιά. Μια φορά αρκεί, που το αστείο θα πάψει να είναι αστείο και μια ζωή θα αλλάξει.

Ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να προστατέψουμε τα παιδιά μας!