Ποια είναι η Πουά και γιατί το πρώτο της μυθιστόρημα απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα;

Ποια είναι η Πουά και γιατί το πρώτο της μυθιστόρημα απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα;

Ποια είναι η Πουά και γιατί το πρώτο της μυθιστόρημα απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα;

Η Δώρα έχει μια ζωή «στρωμένη». Ιδανική, θα έλεγε κανείς. Πόσο απέχει όμως το «είναι» από το «φαίνεσθαι»; Και ποιο θα επικρατήσει τελικά σε μια μάχη που αρχικά μοιάζει χαμένη από χέρι; Ένα απρόσμενο γεγονός την ταρακουνά βαθιά, την κάνει να στραφεί στον εαυτό της, να επαναξιολογήσει τα «θέλω» της. Τότε, εκεί λίγο πριν τα σαράντα, ξεκινά το δικό της προσωπικό ταξίδι προς την ενηλικίωση, την ψυχική και τη σεξουαλική απελευθέρωση…
Η Πουά (ψευδώνυμο της κατά κόσμον Βούλα Σωμαρακάκη) υπογράφει το μυθιστόρημα «Η Ιστορία της Λ», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στην τρυφερότητα και τη σκληράδα, όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή. Η συγγραφέας κάνει μια γενναία βουτιά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση και σκιαγραφεί τους φόβους, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρα της σύγχρονης γυναίκας.

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Η Ιστορία της Λ
Συγγραφέας: Πουά
Εκδόσεις: Γ. Κ. Ελευθερουδάκης Α.Ε.
Είδος: Μυθιστόρημα
Σελίδες: 306
Τιμή: 14 €

Λίγα λόγια…


… για την πλοκή

Μέσα στη βεβαρημένη καθημερινότητα που ζει και τις απαιτήσεις της οικογενειακής της ζωής, η Δώρα παλεύει διαρκώς. Με τους δαίμονές της. Με τη μοναξιά που βιώνει μέσα στη μακρόχρονη σχέση της και την απιστία. Με τη ματαίωση και το αίσθημα του αδιέξοδου που της δημιουργεί ο φαύλος κύκλος της απόφασης που κάθε τόσο παίρνει και άλλες τόσες αναιρεί να σταθεί στα πόδια της και να ζήσει με τον τρόπο που επιθυμεί.
Όλα αλλάζουν, μετά από μία επίπονη αποβολή, όταν και αποφασίζει να εστιάσει στον εαυτό της και να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της, με κέντρο πλέον την αχόρταγη επιθυμία της για σεξουαλική και ψυχική επαφή.
Μέσα από τα νέα σεξουαλικά μονοπάτια που ανακαλύπτει, θα αποκτήσει μια διαφορετική κυριαρχία στο σώμα της και θα γευτεί τις επιλογές που έρχονται μέσα από αυτήν την όψιμη και «ιδιαίτερη» ενηλικίωση.

… για τη συγγραφέα

Η Πουά (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Βούλας Σωμαρακάκη) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πριν καταλήξει στην Κρήτη ως παιδί και έπειτα στο εξωτερικό, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε Φιλοσοφία και κατόπιν απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Πολιτικές Επιστήμες. «Η Ιστορία της Λ» είναι το πρώτο μυθιστόρημα που εκδίδει. Στην αποθήκη του συγγραφικού της έργου, ωστόσο, διαθέτει μικρά ανέκδοτα διηγήματα και πολλές παιδικές ιστορίες που ελπίζει σύντομα να βρουν κι αυτές το δρόμο για το τυπογραφείο.