Παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου DOWN - 21.03.2022

Παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου DOWN – 21.03.2022

Παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου DOWN – 21.03.2022

Ο Μάρτης είναι ο μήνας μας!

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down διοργανώνει δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη γνωριμία του συνδρόμου στο ευρύτερο κοινό.

Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 09:00-12:00, σε συνεργασία με την αλυσίδα Ελληνικά Market, δύο γυναίκες του φορέα μας, σας βοηθάνε στις αγορές σας διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία των ανθρώπων με σύνδρομο Down. Ελληνικά Μάρκετ, κατάστημα Ευόσμου, Κασσάνδρου 49 και Ανδρούτσου γωνία.

Σάββατο, 19 Μαρτίου στις 11:30 το καθιερωμένο τουρνουά bowling του Συλλόγου μας επιστρέφει με τη συμμετοχή 10 φορέων αναπηρίας της πόλης. Μαζί μας και η Down Friends Team που αποτελείται από φίλους και υποστηρικτές από τον πολιτικό, πολιτειακό και επιχειρηματικό χώρο.

Την Κυριακή, 20 Μαρτίου στις 11:00, προβολή της ταινίας «+1» του Αργύρη Λιάπη στον κινηματογράφο Μακεδονικόν (Φιλικής Εταιρείας 44). Πώς γίνεται η περίσσεια ενός χρωμοσώματος να προκαλεί «ελλείψεις» και πώς μπορούν αυτές οι «ελλείψεις» να οδηγούν σε τόση περίσσεια, σε τόση αφθονία συναισθημάτων και σοφίας; Μετά το πέρας, θα ακολουθήσει εκδήλωση και έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Χιώτη -πρωταγωνιστής της ταινίας- στη γκαλερί ρω (Ρωμανού 5).

Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, 11:00-12:30, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, χορευτικό δρώμενο στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία. Ωφελούμενοι του φορέα μας μέσα από το χορό περνούν το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.