Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: 40 χρόνια είμαστε εδώ, για την Υγεία όλων

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: 40 χρόνια είμαστε εδώ, για την Υγεία όλων

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: 40 χρόνια είμαστε εδώ, για την Υγεία όλων

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στην κορυφή της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνεχίζοντας το όραμα του ιδρυτή Ευάγγελου Σπανού για υπηρεσίες Υγείας υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, εύκολα προσβάσιμες σε όλους.

Σήμερα, ο Όμιλος διαθέτει 56 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 Γενικές Κλινικές, 1 Κέντρο Διεθνών Ασθενών, 7 Οδοντιατρικές Μονάδες, ενώ συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και με όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Με την είσοδο στην πέμπτη δεκαετία

η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εισέρχεται σε μία νέα περίοδο επιχειρηματικής ανάπτυξης και μετασχηματισμού, με το βλέμμα στις νέες ιατρικές τεχνολογίες, στην ολιστική προσέγγιση της υγείας κάθε ανθρώπου, με στόχο τη βέλτιστη ποιότητα ζωής.

«To 1981, ο Ευάγγελος Σπανός ίδρυσε στα Ιλίσια ένα μικρό, αλλά εξειδικευμένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο το οποίο μέσα σε 5 χρόνια, εξελίχθηκε στο πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στη χώρα μας.  40 χρόνια μετά, συνεχίζουμε με επιμονή, αδιάκοπη δουλειά και καθημερινή προσήλωση την παροχή υπηρεσιών που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Το επιτυγχάνουμε χάρη στους ανθρώπους μας, και χάρη στα εκατομμύρια των πολιτών που δέχονται τις υπηρεσίες μας και που όλα αυτά τα χρόνια μας εμπιστεύονται ό,τι πιο πολύτιμο έχουν, την υγεία τους.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία και υψηλή τεχνολογία, σε ψηφιακές λύσεις και διαρκείς αναβαθμίσεις, που διευκολύνουν την πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής.  Το όραμα του ιδρυτή μας για ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας προσβάσιμες σε όλους, μας καθοδηγεί εδώ και 4 δεκαετίες, και αυτό θα μας οδηγήσει στο μέλλον. Γίναμε 40 και συνεχίζουμε, πιο δυνατοί, έτοιμοι για νέες προκλήσεις! Είμαστε εδώ, για την Υγεία όλων», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με3.000 αφοσιωμένους και έμπειρους εργαζομένους, υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό στρατηγικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως απαιτεί το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον του κλάδου της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Πρωτοποριακές Υπηρεσίες

Ανάμεσα στις νέες πρωτοβουλίες ξεχωρίζουν το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας, το οποίο προσεγγίζει την Πρόληψη με νέα φιλοσοφία, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους γενετικούς προληπτικούς ελέγχους, και το Bioiatriki +, το νέο εξειδικευμένο Διατροφολογικό και Εργομετρικό Κέντρο, που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ευζωίας.

Στη μάχη κατά της πανδημίας

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανέπτυξε δράση κατά της πανδημίας σε 3 άξονες: Παρέχει πλήρη και αξιόπιστα διαγνωστικά εργαλεία για τον έλεγχο του κορωνοϊού και είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου Covid-19 στη χώρα, με πάνω από 300.000 ελέγχους. Στηρίζει την Πολιτεία, θέτοντας τις δυνάμεις του στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), αλλά και οργανισμούς, φορείς και ευάλωτες ομάδες, με δωρεάν τεστ για κορωνοϊό. 

Για τη Δημόσια Υγεία

Εδώ και 4 δεκαετίες, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπράττει και συνδράμει σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεργάζεται με δεκάδες δημόσιους φορείς σε εθνικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο, ιατρικούς συλλόγους, επιστημονικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κυρίως ως χορηγός δωρεάν εξετάσεων σε εκστρατείες πρόληψης και ενημέρωσης για ορισμένες από τις πλέον συχνές ασθένειες.

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – σε συνεργασία με τοπικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς – συμμετέχει έμπρακτα σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, παρέχοντας δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από όλες τις παραπάνω δράσεις έχουν επωφεληθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Σημαντικά Χρονικά Ορόσημα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

1981: Ιδρύεται το πρώτο Εργαστήριο στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας

1985: Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μεταφέρεται στην οδό Μιχαλακοπούλου – Ιδρύεται το 1o Διαγνωστικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

1993 -1999: Ιδρύονται 10 Διαγνωστικά Κέντρα στην Αττική

1999: Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πιστοποιείται κατά ISO 9001

2000: Ιδρύεται η FONEMED, που προσφέρει υπηρεσίες Ιατρικού Συντονιστικού Τηλεφωνικού Κέντρου & Ιατρική Διαχείριση σε Ασφαλιστικές Εταιρίες

2002: Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξαγοράζει την κλινική «Λευκός Σταυρός» και τη μετατρέπει σε ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

2005: Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ξεκινά την κατασκευή ενός επταώροφου κτιρίου στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου, το οποίο θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του Ομίλου

2005: Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαπιστεύεται για την εφαρμογή του συστήματος ποιότητας ISO 15189 η οποία αφορά εξετάσεις των εργαστηρίων

2006: Εξαγοράζονται δύο κλινικές σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δημιουργείται η ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

2007: Ξεκινά η συνεργασία με τα Ιατρικά Εργαστήρια της Mayo Clinic

2009: Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αναδεικνύεται ως Ευρωπαϊκό Κέντρο αναφοράς για την τεχνολογία αιχμής της GE Healthcare στην Αξονική & Μαγνητική τομογραφία

2015: Ο Όμιλος πιστοποιείται με το Διεθνές Πρότυπο Πιστοποίησης 27001, για την προστασία της πληροφορίας των ιατρικών δεδομένων

2016: Λειτουργία 2 νέων τμημάτων ποζιτρονικής/αξονικής τομογραφίας (PET/CT) σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

2017: Ο Όμιλος επενδύει στην Κύπρο, με εξαγορά και επέκταση του μικροβιολογικού εργαστηρίου «Χημείο Γιαννουκά» στη Λευκωσία

2018: Εξαγορά απεικονιστικού εργαστηρίου «Alpha Evresis» στη Λευκωσία. Εξοπλισμός, οργάνωση, στελέχωση, πιστοποίηση και λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (GOC), στην Κύπρο, μετά από διεθνή διαγωνισμό

2020: Δημιουργείται το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο

2021: Πραγματοποιείται η εξαγορά του Διαγνωστικού Κέντρου Βιοαναλυτική