Ο Ρόλος των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην υγεία: Στρες, ύπνος και wellbeing

Ο Ρόλος των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην υγεία: Στρες, ύπνος και wellbeing

Ο Ρόλος των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην υγεία: Στρες, ύπνος και wellbeing

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Σύλλογο Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής, ΣΕΣΔΙ, μετά την τεράστια περσινή επιτυχία, στο πλαίσιο των ενεργειών του για συνεχή και επικαιροποιημένη ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, συνεχίζει τις ενημερωτικές του δράσεις διοργανώνοντας εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τον Ρόλο των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην υγεία: Στρες, Ύπνος & Wellbeing.

Το σεμινάριο είχε πολύ μεγάλη απήχηση, με σχεδόν 200 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.  Απευθυνόταν σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων με σκοπό να παρουσιαστεί και να αναλυθεί ο ρόλος που διαδραματίζουν τα συμπληρώματα διατροφής στην υγεία και πιο συγκεκριμένα στη διαχείριση του στρες, στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου αλλά και στη γενικότερη ποιότητα ζωής. Οι ομιλητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στον τομέα τους, τόνισαν πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους ενέργειες, που βοηθούν στη συνεχή εκπαίδευση του φαρμακοποιού, ειδικά στα συμπληρώματα διατροφής που είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά  και λόγω πανδημίας αφορούν μεγάλο μέρος του κοινού του φαρμακείου. Η κυρία Ελένη Αθανασοπούλου, Πρόεδρος του ΣΕΣΔΙ, ανοίγοντας το σεμινάριο ανέφερε ότι «Ο ΣΕΣΔΙ θα συνεχίσει τις δράσεις του για την συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των φαρμακοποιών» και κάλεσε του φαρμακοποιούς σε ανοιχτό διάλογο, ζητώντας την άποψή τους για τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου σεμιναρίου, δόθηκε έμφαση στο ρόλο των προβιωτικών στην εντερική χλωρίδα αλλά και πέρα από αυτή (microbiota gut-brain και ευεξία) από τον κ. Ιωάννη Παπαγεωργίου, Φαρμακοποιό MBA. Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στα συμπληρώματα διατροφής τα οποία συμβάλουν στην χαλάρωση αλλά και στον κατάλληλο και φυσιολογικό ύπνο από την ενδοκρινολόγο MD, MSc, cPhD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Βασιλική Τριάντη. Τέλος, από το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου δεν έλειψε η αναφορά στους τρόπους ενίσχυσης της διάθεσης υπό συνθήκες πίεσης και στρες από την κα Βάλλη Καλοζούμη, Ομοιοπαθητικό – Σύμβουλο φυσικής ιατρικής, Αντιπρόεδρο Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος αλλά και στα άγνωστα δεδομένα σχετικά με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι πολύτιμες και πολυδιάστατες, από την χημικό κα Έρση Κλημεντίδου.

Το σεμινάριο προλόγισαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κος Διονύσιος Ευγενίδης. Στη συνέχεια αναλύθηκαν όλα τα παραπάνω ενδιαφέροντα ζητήματα από εγκεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου. Μετά το πέρας της κάθε ομιλίας, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να απαντήσουν και σε ενημερωτικό quiz με ερωτήσεις σχετικές με το περιεχόμενο της κάθε ομιλίας. Κλείνοντας το σεμινάριο, η συντονίστρια κα Μαγδαληνή Σελανικλή, Διευθύντρια Κανονιστικών θεμάτων ΣΕΣΔΙ και Αντιπρόεδρος του European Federation of Associations of Health Product Manufacturers, επεσήμανε τη σημασία της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των συμπληρωμάτων διατροφής και του ρόλου του Φαρμακοποιού, που με την βαθιά γνώση και εμπειρία αποτελεί κομβικό κρίκο της αλυσίδας στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και ανανέωσε το ραντεβού των φαρμακοποιών με τον ΣΕΣΔΙ για τη νέα χρονιά.

Όλες οι ομιλίες από το σεμινάριο είναι αναρτημένες και διαθέσιμες στο παρακάτω link https://www.livemedia.gr/webinarsesdi2