Ο ΕΦΕΧ αποχαιρετά τον Γιώργο Δόκιο

Ο ΕΦΕΧ αποχαιρετά τον Γιώργο Δόκιο

Ο ΕΦΕΧ αποχαιρετά τον Γιώργο Δόκιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν τον επί 23 χρόνια Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου και   αγαπητό συνεργάτη και μέντορα, Γιώργο Δόκιο, ο οποίος απεβίωσε εχθές σε ηλικία 78 ετών.

Άνθρωπος δραστήριος και πολυπράγμων, με βαθιά γνώση του χώρου της Υγείας και του Φαρμάκου, ο Γιώργος Δόκιος διετέλεσε επί 23 χρόνια Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΧ, συνδέοντας το όνομά του με τη θεμελίωση και την προαγωγή του κλάδου της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα. Παραμένοντας έως το τέλος αφοσιωμένος στην εκπλήρωση του οράματος του Συνδέσμου, ο εκλιπών συνέβαλε ενεργά στην επίτευξη σημαντικών στόχων και επιτευγμάτων στην αγορά των ΜΗΣΥΦΑ, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη για τους συνεχιστές του έργου του.

Ο Γιώργος Δόκιος είχε σταδιοδρομήσει αποκλειστικά στον φαρμακευτικό κλάδο, ξεκινώντας από τη θέση του ιατρικού επισκέπτη στη Bristol Myers Squibb και ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία σε διαφορετικούς ρόλους αυξανόμενης ευθύνης, καταλαμβάνοντας τελικά τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία. Το 2003 αποχώρησε από την ενεργό δράση, ωστόσο συνέχισε να αξιοποιεί την ευρεία θεωρητική του κατάρτιση και την πολυσχιδή εμπειρία του προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον ΕΦΕΧ με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Δόκιου, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΧ, Δημήτρης Μωραΐτης, δήλωσε: «Ο Γιώργος Δόκιος αποτέλεσε τη ψυχή και το πνεύμα του ΕΦΕΧ. Μια εξέχουσα φυσιογνωμία της φαρμακευτικής αγοράς, που έφτασε στα ανώτατα επίπεδά της. Ένας άνθρωπος που τον διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη και η οξυδέρκεια. Ήταν εκείνος που οραματίστηκε τη μεγάλη εικόνα για την αγορά των ΜΗΣΥΦΑ και των παραφαρμακευτικών προϊόντων, μέσα από την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, που μεταμόρφωσαν ουσιαστικά αυτόν τον σπουδαίο τομέα της φαρμακευτικής αγοράς. Η λύπη μου είναι βαθιά. Νιώθω όμως πολύ τυχερός, που τον συνάντησα στο μονοπάτι της επαγγελματικής μου καριέρας. Γνωρίζω πως η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του, είναι η συνέχεια της παρακαταθήκης του μαζί με όλα τα μέλη του ΕΦΕΧ. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στα τέκνα, τη σύζυγό του και όλους τους οικείους του».

Η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Δόκιου θα τελεστεί την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Τρύφωνος Κηφισιάς. Αντί στεφάνων, η οικογένειά του επιθυμεί την ενίσχυση του υπό ίδρυση Φορέα για την υποστήριξη ασθενών με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας, ο Σύνδεσμος κατόπιν σχετικού έκτακτου Ψηφίσματος του Δ.Σ., προέβη στην κατάθεση ποσού 5.000€ για τον συγκεκριμένο σκοπό, στη μνήμη του εκλιπόντος.