Ο ΕΕΣ αποστέλλει εκ νέου ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία

Ο ΕΕΣ αποστέλλει εκ νέου ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει εκ νέου ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης που παρέχει στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, αποστέλλει εκ νέου ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία.

Το κομβόι του Ε.Ε.Σ. θα αναχωρήσει την Τρίτη (29/3), στις 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ, στον Κολωνό (Άστρους 111-113), παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργου Σταμάτη. Το ανθρωπιστικό φορτίο αποτελείται από τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, αντισηπτικά, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, τα οποία θα παραδοθούν στις αποθήκες του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού, στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, προκειμένου να διατεθούν άμεσα στους πολίτες. Πρόκειται για την 3η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία εντός του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη από Νοσηλεύτριες και Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, παραμένει στο Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας), συνδράμοντας τους εκτοπισμένους Ουκρανούς που διαφεύγουν από τη φρίκη του πολέμου μέσω Ρουμανίας.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του πολέμου μέσω του Ε.Ε.Σ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.redcross.gr