Νοιάζομαι για το παιδί μου

Νοιάζομαι για το παιδί μου

Νοιάζομαι για το παιδί μου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο

Μιλάμε με τους Ειδικούς για τις Διαγενεακές Σχέσεις και την Ψυχική Υγεία

13 Δεκεμβρίου 2023 – 18:00

Τι είναι οι διαγενεακές σχέσεις; Πόσο σημαντικές είναι για την ψυχική υγεία των παιδιών, των γονέων και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας; Με ποιους τρόπους μπορούμε να τις ενισχύσουμε;

Ο παππούς και η γιαγιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικογένειας. Από το παρελθόν μέχρι σήμερα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στις σχέσεις αλλά και στη δυναμική της οικογένειας.

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις Διαγενεακές Σχέσεις, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00, θα μιλήσουμε για την ανάγκη ενίσχυσης των διαγενεακών σχέσεων, τα οφέλη τους και τα είδη της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Με τη βοήθεια ειδικών, θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις μεταξύ των ρόλων των γονέων και των παππούδων και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά.

Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.