Νέος Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Νέος Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Νέος Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Ξεκινάει την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο νέος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία». Ο σκοπός των δωρεάν προσφερόμενων μαθημάτων, που θα πραγματοποιηθούν για 3η συνεχόμενη χρονιά, είναι να ενημερωθούν οι φοιτητές της Ιατρικής, οι λειτουργοί της Υγείας, οι θεολόγοι, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για την ουσιαστική σχέση μεταξύ της Υγείας και της Θρησκείας.

Διακεκριμένοι Καθηγητές και άλλοι ειδικοί θα εισηγούνται σχετικά θέματα σε διαδικτυακές ομιλίες που θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα healthandreligion.gr, καθώς και από το κανάλι του Ινστιτούτου Prolepsis στο YouTubeΤα μαθήματα επιμελείται και συντονίζει ο Ομ. Καθηγητής της Χειρουργικής, π. Δημήτρης Λινός.

Ο τρίτος κύκλος των μαθημάτων ξεκινάει την προσεχή Πέμπτη, 16/11, και ώρα 15:00 – 16:00με την ομιλία του Δρ. Διονυσίου Σκλήρη, με τίτλο «Η υγεία στη σκέψη του αγίου Γρηγορίου Νύσσης και του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. Σχόλια για μια σύγχρονη συζήτηση.»

Τα μαθήματα, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις  27 Ιουνίου 2024, προσφέρουν οι παρακάτω διακεκριμένοι ομιλητές:

Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου, Τμήμα Θεολογίας, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ανωτάτου Ε.Σ. της Τριτοβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνάτιος, Πρόεδρος Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας,  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Καθηγητής Πατερικών Σπουδών, τμήμα Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής, ΕΚΠΑ, Μέλος του τμήματος «Πίστης και Τάξης» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή, ΑΠΘ, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Γιαγκάζογλου, Αν. Καθηγητής Δογματικής, τμήμα Θεολογίας, ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρος Academie Internationale des Sciences Religieuses, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Διδάκτωρ Θεολογίας, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, Διευθυντής Συντάξεως του Επιστημονικού Περιοδικού «Θεολογία», Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής-Βιοηθικής, τμήμα Θεολογίας, ΕΚΠΑ, Μέλος Επιτροπής Βιοηθικής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκκλησιών, Ανδρέας Λάζαρης, Καθηγητής Παθολογικής Ανατομίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Μαθήματος «Ανθρωπιστικές Αξίες και Σύγχρονη Ιατρική», Δημήτριος Μόσχος, Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Τμήμα Θεολογίας, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου, Προέδρος του Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, τ. Προέδρος & Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Κλήμης Πυρουνάκης, Θεολόγος, Πρόεδρος «Δικτύου στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών», Διονύσιος Σκλήρης, Φιλόλογος και Θεολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης.

Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM, Παραπολιτικά 90.1

Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και παρακολουθήστε ζωντανά τις ομιλίες στο www.healthandreligion.gr