Νέα αποκλειστική συνεργασία της GENESIS Pharma με την Jazz Pharmaceuticals

Νέα αποκλειστική συνεργασία της GENESIS Pharma με την Jazz Pharmaceuticals

Νέα αποκλειστική συνεργασία της GENESIS Pharma με την Jazz Pharmaceuticals

Η GENESIS Pharma, ανακοίνωσε την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας της με την Jazz Pharmaceuticals plc, για την εμπορική διάθεση ογκολογικού σκευάσματος στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Πρόκειται για μία θεραπεία για ενήλικους ασθενείς με πρόσφατα διαγνωσμένη οξεία μυελογενή λευχαιμία που σχετίζεται είτε με προηγούμενες θεραπείες (π.χ. θεραπείες για άλλες μορφές καρκίνου) είτε με αλλοιώσεις στο μυελό των οστών, γνωστές ως μυελοδυσπλασία.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, δήλωσε: «Είναι τιμή και χαρά μας που το δίκτυο των στρατηγικών διεθνών συνεργατών μας διευρύνεται με την προσθήκη της Jazz Pharmaceuticals, μιας εταιρείας εστιασμένης στην καινοτομία που μπορεί να αλλάξει την πορεία σοβαρών ασθενειών. Πρόκειται για μια συμφωνία που ενισχύει περαιτέρω τη δική μας επικέντρωση σε φάρμακα που καλύπτουν ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες, αλλά και τη μακροχρόνια δέσμευσή μας σε ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικές κακοήθειες. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη θεραπεία θα έχουν πρόσβαση στη νέα αυτή θεραπευτική επιλογή».

Σύμφωνα με την Δρ. Μαρία Παγώνη, Διευθύντρια ΕΣΥ, Αιματολογική-Λεμφωμάτων Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και Πρόεδρο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας: «Η θεραπευτική αντιμετώπιση της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας υψηλού κινδύνου εξελίσσεται. Η αυξανόμενη κατανόηση της νόσου και η ανάπτυξη νέων θεραπειών επιτρέπουν αποτελεσματικότερες στρατηγικές θεραπείας σε ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία σχετιζόμενη με θεραπεία (t-AML) ή με μυελοδυσπλασία (AML-MRC) που είναι κατάλληλοι για χημειοθεραπεία».