Media Workshop της Allergan Hellas

Η φαρμακευτική εταιρεία Allergan Hellas διοργάνωσε Media Workshop την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, με σκοπό την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα της. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες θεραπείες που προσφέρει η Allergan στους ασθενείς με σοβαρές Οφθαλμολογικές και Νευρολογικές παθήσεις, καθώς και τα πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρείας στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Γιάννης Μπεσσής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allergan Hellas αναφέρθηκε στην ιστορία, τις αξίες και τις δραστηριότητες της εταιρείας τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπεσσής, η Allergan αποτελεί σήμερα ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά φροντίδας υγείας, καλύπτοντας όλα τα στάδια παραγωγής ενός φαρμακευτικού προϊόντος (από την έρευνα και ανάπτυξη έως την παραγωγή και εμπορική διάθεση). Η  Allergan έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο 50 καινοτόμων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων καλύπτοντας 7 θεραπευτικές κατηγορίες. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην καινοτόμο φαρμακευτική έρευνα, εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό μοντέλο Έρευνας & Ανάπτυξης «Ανοιχτή Επιστήμη», έχοντας σήμερα περισσότερα από 60 προγράμματα ανάπτυξης νέων προϊόντων σε εξέλιξη.

Στην Ελλάδα, η Allergan Hellas ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει 10 κορυφαία προϊόντα στις κατηγορίες της Οφθαλμολογίας, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και της Αισθητικής Ιατρικής. Σημειώνεται ότι το διάστημα 2016-2018 περισσότεροι από 276.000 ασθενείς με οφθαλμολογικές και νευρολογικές παθήσεις στην Ελλάδα ωφελήθηκαν από τις καινοτόμες θεραπείες της Allergan, ενώ περισσότεροι από 1.600 Επαγγελματίες Υγείας εκπαιδεύθηκαν στις βέλτιστες πρακτικές και στην αποτελεσματική και ασφαλή χρήση των προϊόντων της.

«Η κουλτούρα της Allergan αποτυπώνεται στο μήνυμα BOLD FOR LIFE που σημαίνει ότι βρισκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας, συνομιλούμε μαζί τους, προωθούμε καινοτόμες ιδέες και τους προσφέρουμε την εκπαίδευση που τους βοηθά να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τους ασθενείς τους. BOLD FOR LIFE σημαίνει ότι δεν κάνουμε κανέναν συμβιβασμό ως προς την ποιότητα των προϊόντων μας και την ασφάλεια των ασθενών» τόνισε ο κ. Μπεσσής ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Η 1η θεματική  ενότητα του Media Workshop ήταν αφιερωμένη στη θεραπευτική κατηγορία της Οφθαλμολογίας. Η Άννα – Μαρία Κόλλια, Senior Manager, Medical Affairs, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου ένα από τα βασικά προϊόντα που δικαιολογούν την ηγετική θέση της εταιρείας στην Οφθαλμολογία. Πρόκειται για το μοναδικό στην Ελλάδα, βιοδιασπώμενο ενδοϋαλοειδικό εμφύτευμα βραδείας αποδέσμευσης δεξαμεθαζόνης. Χορηγείται για την αντιμετώπιση 3 παθήσεων που προκαλούν οπτικές βλάβες και μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή απώλεια όρασης: το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας, την απόφραξη της φλέβας του αμφιβληστροειδούς και την διάμεση ή οπίσθια μη λοιμώδη ραγοειδίτιδα. Το εμφύτευμα δεξαμεθαζόνης της Allergan έχει εγκριθεί στη χώρα μας, αποζημιώνεται πλήρως και αποτελεί βασικό μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης των ανωτέρω παθήσεων. Όπως εξήγησε η κα. Κόλλια, ο καινοτόμος μηχανισμός δράσης του προϊόντος και η βραδεία αποδέσμευση της δεξαμεθαζόνης οδηγούν σε βελτίωση της όρασης του ασθενούς, χωρίς να απαιτείται μεγάλος αριθμός εφαρμογών.

Συνεχίζοντας στη 2η θεματική ενότητα, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Νευρολογία, η κα. Κόλλια αναφέρθηκε στη βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (αλλαντική τοξίνη), το προϊόν – σταθμό της Allergan στη συγκεκριμένη θεραπευτική κατηγορία. Ειδική αναφορά έγινε σε δύο παθήσεις, στις οποίες ενδείκνυται η χρήση της αλλαντικής τοξίνης,  την εστιακή  σπαστικότητα μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τη χρόνια ημικρανία.

Η σπαστικότητα μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές αναπηρίας, καθώς προκαλεί διαρκή μυϊκή σύσπαση στο άνω ή/και κάτω άκρο, σε βαθμό που ο ασθενής δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί. Υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των ασθενών που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο θα αναπτύξουν κλινικά σημαντική σπαστικότητα. Οι συχνότερα προσβαλλόμενες περιοχές είναι ο αγκώνας, ο καρπός και ο αστράγαλος. Ενδομυϊκές εγχύσεις αλλαντικής τοξίνης στους προσβεβλημένους μυς συμβάλλουν στη μείωση της σπαστικότητας, στη βελτίωση λειτουργιών όπως η βάδιση, η ένδυση και η υγιεινή καθώς και στη μείωση του φορτίου του φροντιστή.

Η χρόνια ημικρανία χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση κεφαλαλγίας για τουλάχιστον 15 ημέρες ανά μήνα και για 3 μήνες το χρόνο κατ’ ελάχιστον. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 70.000 ασθενείς, κυρίως παραγωγικής ηλικίας, υποφέρουν από χρόνια ημικρανία, η οποία κατατάσσεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις σοβαρές μορφές αναπηρίας. Όπως ανέφερε η κα. Κόλλια, η αλλαντική τοξίνη της Allergan χορηγείται σε 31 προκαθορισμένα σημεία του προσώπου, του τριχωτού της κεφαλής και του αυχένα, δρα στοχευμένα στα νευρικά κύτταρα αναστέλλοντας τα σήματα που προκαλούν πόνο και συμβάλλοντας στην πρόληψη της χρόνιας ημικρανίας. H αλλαντική τοξίνη αποζημιώνεται από τους ασφαλιστικούς φορείς με τη χορήγηση σχετικής ιατρικής συνταγής και διατίθεται από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε κατόπιν σχετικής ερώτησης, υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω διευκόλυνσης της πρόσβασης των ασθενών στη συγκεκριμένη θεραπεία, μέσω π.χ. σύντμησης του χρόνου αναμονής τους μεταξύ  των προκαθορισμένων ιατρικών ραντεβού στα νοσηλευτικά ιδρύματα και επιτάχυνσης της  έγκρισης του φαρμάκου από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην Αισθητική Ιατρική, η Allergan διαθέτει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο κορυφαίων και καινοτόμων προϊόντων για την αισθητική  προσώπου και  σώματος, που  συνιστούν το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας της εταιρείας και επένδυσης σημαντικών πόρων  σε αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της 3ης θεματικής ενότητας του Media Workshop παρουσιάστηκε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων Αισθητικής Ιατρικής από τον  Δρ. Δημήτριο Ε. Συκιανάκη, επιστημονικό σύμβουλο της Allergan. Ο  Δρ. Δημήτριος Συκιανάκης ξεκίνησε την ομιλία του με την παρατήρηση ότι οι αισθητικές παρεμβάσεις ακολουθούν ανοδική πορεία παγκοσμίως τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες και προχώρησε στην περιγραφή της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης. Στην συνέχεια παρουσίασε στους συμμετέχοντες τους 3 «πυλώνες» της Allergan στην Αισθητική Ιατρική: την κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (αλλαντική τοξίνη) για κοσμητική χρήση, τη σειρά προϊόντων υαλουρονικού οξέος Juvéderm και τη μη επεμβατική θεραπεία μείωσης του σωματικού λίπους CoolSculpting.

Ειδικότερα, η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση, είναι η μοναδική θεραπεία στην Ελλάδα με τρεις ενδείξεις: τη βελτίωση της εμφάνισης των μέτριων έως και σοβαρών κάθετων γραμμών στο μεσόφρυο (το σημείο ανάμεσα στα φρύδια), τη βελτίωση των μετρίων έως και σοβαρών γραμμών στο «πόδι της χήνας»  αλλά και των μέτριων έως και σοβαρών γραμμών στο μέτωπο.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Συκιανάκης παρουσίασε τα προϊόντα της σειράς JUVEDERM,  της κορυφαίας παγκοσμίως σειράς ενέσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων (filler) προσώπου με υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για τζελ υαλουρονικού οξέος που εγχέονται στο δέρμα και αναπλάθουν τα δομικά χαρακτηριστικά του προσώπου, αποκαθιστώντας τον όγκο, σμιλεύοντας το περίγραμμα των ζυγωματικών, ανορθώνοντας τα μάγουλα και ενισχύοντας τα χείλη, προσφέροντας φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν 18 έως 24 μήνες. Συγκεκριμένα, η σειρά JUVÉDERM της νεότερης τεχνολογίας Vycross, περιλαμβάνει τα παρακάτω προϊόντα: VOLUX: Για τη σμίλευση του κάτω μέρους του προσώπου, VOLUMA: Για την αποκατάσταση του όγκου στο μέσο τμήμα του προσώπου, VOLITE: Για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, VOLBELLA: Για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών και τη λείανση των λεπτών γραμμών, VOLIFT: Για τη βελτίωση των ρυτίδων και το σχηματισμό των χαρακτηριστικών.

Ο Δρ. Συκιανάκης αναφέρθηκε και σε ένα «επαναστατικό», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης, το οποίο ανέπτυξε και εφαρμόζει η Allergan σε ολόκληρο τον κόσμο, το Allergan Medical Institute. Το Allergan Medical Institute είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που παρέχει  προγράμματα  προσαρμοσμένα στις σύγχρονες  εξελιγμένες τεχνικές, που εστιάζουν στα νεότερα δεδομένα και πρακτικές, ώστε οι επαγγελματίες υγείας να πετυχαίνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους θεραπευόμενους τους  με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Επιπλέον, περιέγραψε και τη φιλοσοφία των  MD Codes, οι οποίοι αποτελούν μια νέα «γλώσσα» επικοινωνίας μεταξύ των ιατρών που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία και τη μεταβίβαση της ιατρικής γνώσης σε θέματα αισθητικής του προσώπου.

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, η μη επεμβατική μείωση του λίπους παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στον χώρο της αισθητικής ιατρικής, η 4η και τελευταία  θεματική ενότητα του workshop επικεντρώθηκε στην τεχνική της κρυολιπόλυσης.  Ειδικότερα παρουσιάστηκε η κορυφαία στον κόσμο συσκευή CoolSculpting, η οποία είναι η μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA συσκευή κρυολιπόλυσης, με πάνω από 52 δημοσιευμένες μελέτες και επτά εκατομμύρια κύκλους θεραπείας παγκοσμίως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές περιοχές του σώματος και περιλαμβάνει δύο τεχνολογίες ασφαλείας (CoolControl και Freeze Detect).

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο Δρ. Συκιανάκης τόνισε ότι όλα τα παραπάνω προϊόντα αντικατοπτρίζουν την παγκόσμια ηγετική θέση της Allergan στην Αισθητική Ιατρική, όχι μόνο επειδή επενδύει στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της και εξελίσσει την ιατρική εκπαίδευση, αλλά και επειδή στοχεύει σε αποτελέσματα που μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην ευεξία και την ψυχολογία των ανθρώπων που επιλέγουν τα προϊόντα της.

Σχετικά με την Allergan

Η Allergan, είναι μία καινοτόμος, φαρμακευτική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται παγκοσμίως και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική διάθεση επώνυμων φαρμακευτικών, ιατροτεχνολογικών, βιολογικών και χειρουργικών προϊόντων καθώς και προϊόντων αναγεννητικής ιατρικής για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Allergan διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα χαρτοφυλάκιο κορυφαίων brands και πρωτοπόρων στην κατηγορία τους προϊόντων σε θεραπευτικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν: το κεντρικό νευρικό σύστημα, την οφθαλμική φροντίδα, την αισθητική ιατρική και δερματολογία, την γαστρεντερολογία, την υγεία των γυναικών, την ουρολογία και τις θεραπείες κατά των λοιμώξεων.

Η εταιρεία ακολουθεί και εφαρμόζει το πρωτοποριακό μοντέλο έρευνας και ανάπτυξης  «Ανοιχτή Επιστήμη» («Open Science»), προκειμένου να αναπτύξει νέες ιδέες και να καινοτομήσει, έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη φροντίδα των ασθενών. Με αυτή την προσέγγιση, η Allergan έχει δημιουργήσει μια σημαντική γραμμή ανάπτυξης στη φαρμακευτική βιομηχανία με περισσότερα από 60 προγράμματα σε εξέλιξη.

Η επιτυχία της Allergan στηρίζεται  στην κοινή δέσμευση των περισσότερων από 17.000 συναδέλφων μας παγκοσμίως να είναι «BOLD FOR LIFE». Μαζί τους χτίζουμε γέφυρες, προωθούμε ιδέες, ενεργούμε με ταχύτητα και εξασφαλίζουμε βέλτιστα αποτελέσματα για τους συνεργάτες και τους ασθενείς μας, σε όλο τον κόσμο, έχοντας ως  γνώμονα να κάνουμε πάντα το σωστό. Με εμπορικές δραστηριότητες σε πάνω από 100 χώρες, η Allergan συνεργάζεται με επαγγελματίες υγείας και λοιπούς παρόχους υπηρεσιών υγείας  με σκοπό να προσφέρει καινοτόμες και ουσιαστικές θεραπείες.