Μαθήματα ποδηλατικής παιδείας

Μαθήματα ποδηλατικής παιδείας

Μαθήματα ποδηλατικής παιδείας

Για αυτούς τους νέους που άφησαν πίσω τους τον καρκίνο,

για όσους δεν τον άφησαν ακόμη,

για τους φίλους, τους φροντιστές και τους υποστηρικτές τους

Μια δράση συνεργασίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της Trekking Hellas, με την ευγενική χορηγία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε.Ε.

“Οι ποδηλάτες πραγματικά βλέπουν αυτό τον όμορφο κόσμο, σίγουρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πολιτών. Ένα καλό ποδήλατο, με σωστή χρήση, μπορεί να θεραπεύσει αρκετές από τις ασθένειες της σάρκας.”                                                                                     ..Dr. K.K. Doty

Ποδηλάτησε για τη χαρά, την απόλαυση και την ευχαρίστηση που σου προσφέρει, για τη βελτίωση στη σωματική και ψυχική σου υγεία! Η διοργάνωση ποδηλατικών δράσεων έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει η ποδηλασία: μεγαλύτερη συγκέντρωση, βελτιωμένη διάθεση, δημιουργικότητα, σωματική ευεξία και ψυχική ανάταση.

Οι δραστηριότητες στη φύση έχουν εξαιρετικά ευεργετική επίδραση σε όλους τους νεαρούς ενήλικες που αντιμετωπίζουν καρκίνο, σε όσους τον έχουν αφήσει πίσω, σε όσους φροντίζουν και υποστηρίζουν καρκινοπαθείς, σε όσους δεν έχουν νοσήσει. Η ποδηλασία, ως αερόβια άσκηση, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, αυξάνοντας τη μυϊκή δύναμη και τη σύνθεση του σώματος. Η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες συμβάλλει στην αύξηση της συντροφικότητας, τη μείωση της ανησυχίας και της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τους νέους που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο. Αυτό ακριβώς θέλουμε να σας θυμίσουμε με τη δραστηριότητα αυτή.

Την Παρασκευή 26 Μάϊου 2023, με την ευγενική χορηγία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., η Trekking Hellas σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προσφέρει ένα μάθημα «Ποδηλατικής παιδείας» σε νέους με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά και για όσους επιθυμούν να ποδηλατήσουν μαζί τους στα μαγευτικά μονοπάτια της Πάρνηθας

Με σημείο συνάντησης και εκκίνησης της δράσης το ορειβατικό καταφύγιο στο Μπάφι της Πάρνηθας, θα μεταβούμε στο χώρο όπου θα προσφερθούν πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα «Ποδηλατικής παιδείας» με έμφαση στην ασφάλεια και την ορθή χρήση του ποδηλατικού εξοπλισμού. Η εκκίνηση της δράσης θα είναι στις 11 π.μ. ακριβώς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα μας συνοδεύσουν εξειδικευμένοι οδηγοί από την Trekking Hellas, οι οποίοι θα μας «ξεναγήσουν» στην πανέμορφη Πάρνηθα ώστε να απολαύσουμε τα μοναδικά μας τοπία, να εισπνεύσουμε τον καθαρό της αέρα, να ακούσουμε τα κελαηδίσματα των πουλιών μέσα από μια διαδρομή γεμάτη έλατα και τρεχούμενα νερά.

Η δράση είναι διοργανωμένη για 50 άτομα.  Θα ναυλωθεί λεωφορείο για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στην Πάρνηθα με ιδιωτικό όχημα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην  οδό Αναστασίου Τσόχα 18-20, Αθήνα στις 10 το πρωί ( Ώρα προσυγκέντρωσης 9.30). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει με τη συμπλήρωση των συμμετεχόντων.


Τη διοργανωτική επίβλεψη της δράσης έχει η Trekking Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στην ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. για τη χορηγία διοργάνωσης της δράσης αλλά και της παράθεσης γεύματος στους συμμετέχοντες.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., είναι η επίσημη, αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd., σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, της PORSCHE AG και της SIXT, στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν επίσης το ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ, με τρεις κάθετες μονάδες Yamaha και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.motodirect.gr, προσφέροντας, έτσι, μία ολοκληρωμένη, 360 εμπειρία πώλησης και υπηρεσιών. Απασχολεί, στο σύνολό της, μία ομάδα με περισσότερους από 292 καταρτισμένους επαγγελματίες που εστιάζουν στις ανάγκες του κάθε πελάτη, ξεχωριστά, ενώ παράλληλα έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο δίκτυο συνεργατών, τους μετόχους, καθώς και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Με γνώμονα την πρωτοπορία και την τεχνογνωσία συνεχίζουν, με το ίδιο πάθος, το έργο τους.

Η Trekking Hellas εδώ και 36 χρόνια οργανώνει μοναδικές εμπειρίες στη φύση με τα υψηλότερα πρότυπα με τους πιο έμπειρους οδηγούς και ντόπιους προμηθευτές. Το όραμα της είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ύπαιθρο μέσα από τις ατελείωτες δραστηριότητες για ενήλικες και τις εξορμήσεις στη φύση και εμείς να συμβάλλουμε στην αειφόρο της ανάπτυξη υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 ως κοινωφελής οργάνωση υπό τη καθοδήγηση του Γ. Παπανικολάου και λειτουργεί τουλάχιστον 54 παραρτήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων της  Ε.Α.Ε. είναι:

α) η ενημέρωση του πληθυσμού,

β) η προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου,

γ) η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους,

δ) η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας,

ε) η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς και

στ) η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία.

Το πρόγραμμα Αριάδνη είναι η πρώτη συνολική προσπάθεια να αναγνωριστούν, να μετριαστούν και να αντιμετωπιστούν οι επιδράσεις που προκαλεί ο καρκίνος σε νέους/ες ενήλικες. Επιδράσεις που δεν αφορούν μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχική και πνευματική ευδιαθεσία καθώς και τις κοινωνικές σχέσεις των ασθενών.