Massimo Andolina: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς τσιγάρο μέχρι το 2030

Massimo Andolina: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς τσιγάρο μέχρι το 2030

Massimo Andolina: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς τσιγάρο μέχρι το 2030

Η PMI επενδύει στην Ευρώπη και αυτό που κάνουμε στην Παπαστράτος το αποδεικνύει με την πρόσληψη 300 εργαζόμενων και με επιπλέον επενδύσεις 200 εκατομμυρίων. Αυτό δήλωσε ο κ. Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26-29 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Όπως ανέφερε, η εταιρεία Παπαστράτος στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις επενδύσεις μας, καθώς από το 2017 έχουμε δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιό μας με επένδυση 300 εκατομμυρίων. Όσον αφορά τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας, ο κ. Andolina επεσήμανε ότι «επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και στην πολύ καλή συνεργασία με την ελληνική πολιτεία».

Όπως έκανε γνωστό, «πλέον χρησιμοποιούμε το 1/10 του νερού που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων μας, πρακτική που αποτελεί οδηγό για τα εργοστάσιά μας παγκοσμίως.»

«Έχουμε αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν διακόπτουν το κάπνισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς τα καινοτόμα προϊόντα θέρμανσης καπνού έχουν σημαντική αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Έχουμε μετασχηματίσει το προϊόντα μας και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε προσωπικούς δεσμούς με τον κάθε έναν πολίτη που θέλει να διακόψει το κάπνισμα και να υιοθετήσει καλύτερες συνήθειες», είπε.

Όπως εκτίμησε ο κ. Andolina, «η Ελλάδα μπορεί να απελευθερωθεί από τον καπνό του τσιγάρου μέχρι το 2030. Αυτό μπορεί να συμβεί με τη βοήθεια της πολιτείας, με την εφαρμογή της κατάλληλης νομοθεσίας», όπως εξήγησε.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει χώρα πρότυπο για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές στη διαχείριση του καπνίσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ως παράδειγμα ανέφερε αυτό της Σουηδίας όπου γίνεται η χρήση του “σνους” όπου πρόκειται για προϊόν μασώμενου καπνού, το οποίο προωθήθηκε από την επίσημη πολιτεία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και τη μείωση του ποσοστού των θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα, καθώς πλέον στην σκανδιναβική χώρα απαντάται το μικρότερο στην Ευρώπη.

Ο Ιταλός επικεφαλής της PMI τάχθηκε κατά της υπερφορολόγησης των καπνικών προϊόντων φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα τη Γαλλία, όπου ένα στα δύο τσιγάρα που καταναλώνονται από τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, είναι παράνομα.

«Ζητούμενο είναι η μείωση της βλάβης. Σήμερα υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Πρέπει να εξελιχθούμε στην αντιμετώπιση του καπνίσματος όπως έχουμε κάνει σε άλλους τομείς της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως έκανε γνωστό, στην Ιαπωνία, όπου έχουν προωθηθεί σημαντικά τα καινοτόμα προϊόντα θέρμανσης καπνού, τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.

«Είναι ρεαλιστικός ο στόχος να φτάσουμε σε μηδενικό κάπνισμα παραδοσιακών τσιγάρων τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια, αρκεί να συμμαχίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Andolina.

Τη συζήτηση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Έλενα Παπαδημητρίου από το Star Channel και ο Αντώνης Φουρλής από την Huff Post Greece και τον ANT1.