Κυτταρίτιδα: Μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα;

Κυτταρίτιδα: Μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα;

Κυτταρίτιδα: Μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα;

Η ζέστη μας οδηγεί στην παραλία, καθώς και στο να φοράμε ρούχα που «αποκαλύπτουν» περισσότερα, ιδιαίτερα οι γυναίκες. Όμως η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου. Υπάρχει άμεση λύση;

«Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αφορά τον λιπώδη ιστό με διογκωμένα λιποκύτταρα που σχηματίζουν τον γνωστό «φλοιό πορτοκαλιού», αλλά είναι πιθανό να πάσχει και το δέρμα που τον καλύπτει, αφού είτε λόγω ηλικίας , είτε λόγω αυξομειώσεων στο βάρος το δέρμα δεν είναι τόσο σφιχτό ώστε να συγκρατεί τα λοβία του λίπους και τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο θέματα. Έτσι, λοιπόν, η θεραπεία πρέπει να αφορά και στα δυο μέρη», αναφέρει η δρ Κατερίνα Λαμπρινοπούλου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. 

Προλαβαίνουμε να διορθώσουμε την «εικόνα» μας και να βαλουμε τα μαγιό μας με περισσότερη αυτοπεποίθηση;

«Ακόμα και αν το πρόβλημα είναι μεγάλο μπορούμε να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τις σωστές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Έτσι αν πάσχει μόνο ο λιπώδης ιστός τότε η μεσοθεραπεία με παράγοντες που κάνουν λιποδιάλυση αυξάνουν τοπικά τον μεταβολισμό και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία. Με τη βοήθεια, η χωρίς, των εξειδικευμένων μηχανημάτων θα «ξεφουσκώσει» τα λιποκύτταρα και το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές.

Αν τώρα έχουμε και χαλαρό δέρμα, που σημαίνει ότι οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης δεν σχηματίζουν το πλέγμα που χρειάζεται ώστε να κρατήσουν τα λοβία του λίπους στη θέση τους, τότε αυτό επιτυγχάνετε με τα νήματα και με πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Τις «βουλίτσες» κυτταρίτιδας, που χαρακτηρίζουν ένα πιο προχωρημένο στάδιο τις διορθώνουμε είτε με τη βοήθεια ειδικού εργαλείου που κόβει τον ινώδη ιστό, είτε γεμίζοντάς τες με υαλουρονικό οξύ σώματος. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιούμε και για τη χαλάρωση στο έσω μέρος των μηρών.

Πόσες επισκέψεις χρειάζονται για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα μέχρι να φύγουμε για διακοπές;

Ανάλογα με το πρόβλημα ορίζονται και οι συνεδρίες, αλλά συνήθως μετά από 4-6 φορές θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Στο σπίτι τι μπορούμε να κάνουμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα;

Αρχικά εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με περισσότερες πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά, μειώνοντας τα γλυκά. Επίσης μπορούμε να πάρουμε συμπληρώματα διατροφής με αποιδηματική δράση, να πίνουμε πολύ νερό, ή/και πράσινο τσάι. Ακόμη και χρήση «λούφας» όταν κάνουμε μπάνιο βοηθάει να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να φανεί ωραιότερο και πιο νεανικό το δέρμα.

Υπάρχει κάποιο τέχνασμα ώστε να είναι λιγότερο εμφανές το πρόβλημα;

Η αλήθεια είναι, ότι στο «μαυρισμένο» δέρμα φαίνεται λιγότερο, έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια κρέμα που μαυρίζει, ώστε να  έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης τα μέικ απ σώματος δίνουν μια καλύτερη εικόνα και φυσικά ο ήλιος τις απογευματινές ώρες μας κολακεύει περισσότερο και προστατεύουμε και το δέρμα μας» καταλήγει η κ. Λαμπρινοπούλου.