Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, ξεκινάει μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων με κεντρικό θέμα «Υγεία και Θρησκεία» που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Τα μαθήματα επιμελείται και συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός.

Συμμετέχουν Καθηγητές της Ιατρικής και άλλων Σχολών από τα Πανεπιστήμια Harvard, Johns Hopkins, Yale, Duke, ΕΚΠΑ αλλά και γνωστοί Έλληνες γιατροί, θεολόγοι και συγγραφείς.

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 – 16:00, με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά και θέμα: «Θρησκεία και υγεία στην προοπτική της εκκλησιαστικής εμπειρίας».

Ο σκοπός των δωρεάν προσφερόμενων μαθημάτων είναι να ενημερωθούν οι φοιτητές της Ιατρικής, οι λειτουργοί της Υγείας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία όλων μας. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την επιστημονική και ευρύτερη κοινότητα διεθνώς.

Στον διαδικτυακό σύνδεσμο www.healthandreligion.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν το λεπτομερές πρόγραμμα των εισηγήσεων και τους ομιλητές. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να συνδεθούν ζωντανά για να παρακολουθήσουν και να υποβάλουν ερωτήσεις στο τέλος κάθε εισηγήσεως. Εναλλακτικά, μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε ομιλία όποτε το επιθυμούν στο YouTube.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και οι εφημερίδες της Διασποράς «Εθνικός Κήρυκας» και «National Herald» είναι χορηγοί επικοινωνίας των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119).