Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά - Gala Dinner

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Gala Dinner

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Gala Dinner

Η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα και Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου το βράδυ, στο Ecali Club, με την παρουσία φίλων και υποστηρικτών του Ιδρύματος, μελών της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και εκπροσώπων του Τύπου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν τόσο η ενημέρωση για τις δραστηριότητες και το όραμα του Ιδρύματος, όσο και η ευκαιρία για τον κ. Σπύρο Γιαμά, Ιδρυτή και Πρόεδρο, να εκφράσει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που έχει λάβει το Ίδρυμα μέχρι στιγμής, είτε με τη μορφή οικονομικής συνεισφοράς, είτε με την προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Ο κ. Γιαμάς αναφέρθηκε στο σκεπτικό που τον οδήγησε στην δημιουργία ενός Ιδρύματος που στηρίζει οικονομικά νέους επιστήμονες, που διεξάγουν επιστημονική έρευνα στον τομέα του καρκίνου. “Είναι ο ανθρώπινος νους, τροφοδοτούμενος από περιέργεια και οπλισμένος με γνώση, που ανακαλύπτει τη θεραπεία. Καμία μηχανή ή απλή τύχη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αφοσίωση, τη διορατικότητα και το πάθος, που βρίσκονται στις καρδιές και στο μυαλό εκείνων, που είναι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής ανακάλυψης”, τόνισε. “Επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην έρευνα, επενδύουμε στην ελπίδα ότι μια σημαντική ανακάλυψη είναι στον ορίζοντα. ‘Οτι θα προκύψουν νέες θεραπείες γρήγορα και ότι οι ζωές των ανθρώπων θα αλλάξουν προς το καλύτερο”.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Dr. Michael Choti, επικεφαλής χειρουργός στο Κέντρο Καρκίνου Banner MD Anderson της Αριζόνα των ΗΠΑ, ειδικός στη χειρουργική του γαστρεντερικού καρκίνου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος, ανέφερε: “Όλες οι μορφές καρκίνου, αλλά ειδικά ο καρκίνος του γαστρεντερικού συστήματος, αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, περιλαμβανομένων και νεώτερων ηλικιών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν συνεχόμενες πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου, που κάνουν το μέλλον ελπιδοφόρο”.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, πρώτη υπότροφος και πρέσβειρα του Ιδρύματος Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά. Η κα Παπαλεωνιδοπούλου ολοκληρώνει τη διδακτορική της έρευνα στις Ιατρικές και Βιοϊατρικές Επιστήμες στο Francis Crick Institute στο Λονδίνο.

“Ως υποψήφια διδάκτωρ στο Francis Crick Institute, η εκπαίδευση ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που θα μπορούσα να κάνω στο δικό μου ταξίδι. Η υποτροφία, που έλαβα από το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά, μου επέτρεψε να ακολουθήσω το πάθος μου για την έρευνα και γι’ αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Είναι μια απόδειξη της δύναμης της προσφοράς, της επένδυσης στο μέλλον και της εμπιστοσύνης στην ικανότητα των ατόμων. Γι’ αυτόν τον λόγο το έργο του Ιδρύματος είναι πιο ζωτικό από ποτέ. Οι υποτροφίες, που παρέχονται σε μελλοντικούς διδακτορικούς ερευνητές, δεν είναι απλά οικονομική υποστήριξη. Αποτελούν μια ψήφο εμπιστοσύνης, μια πίστη στην δυνατότητα  αυτών των ανθρώπων, να αποτελέσουν την επόμενη γενιά ηγετών στην έρευνα κατά του καρκίνου”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της λα φετ/la fête και μιας πλειάδας συνεργατών και υποστηρικτών.