αλεξανδρινά

Ιδέες για ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δέντρα με αλεξανδρινά

Ιδέες για ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δέντρα με αλεξανδρινά

Τι θα ήταν οι γιορτές χωρίς ένα στολισμένο δέντρο; Δεν υπάρχει σχεδόν νοικοκυριό που να μην έχει αυτόν τον πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων. Οι ειδικοί του Stars for Europe μοιράζονται ιδέες για χριστουγεννιάτικα δέντρα με αλεξανδρινά που θα αρέσουν, τόσο στους λάτρεις των αληθινών δέντρων, όσο και σε όσους προτιμούν κάτι πιο εναλλακτικό. 

Για μινιμαλιστές: Λαμπερά δέντρα με κρεμ αλεξανδρινά

Τα κρεμ αλεξανδρινά ταιριάζουν απόλυτα με το μινιμαλιστικό, σκανδιναβικό χριστουγεννιάτικο στύλ. Με τα αστεροειδή φύλλα τους, αποπνέουν μια πραγματική εορταστική αίσθηση και, ως κομμένα λουλούδια, κάνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα δώρα να ξεχωρίζουν. Εδώ, τα κομμένα αλεξανδρινά τοποθετούνται σε μικρές μπάλες, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί οι θηλιές, και λειτουργούν θαυμάσια ως βάζα.

Το τριγωνικό του σχήμα καθιστά αυτό το απλό ξύλινο ράφι ιδανικό υποκατάστατο χριστουγεννιάτικου δέντρου για όποιον θέλει μια επαναχρησιμοποιύμενη εναλλακτική στο κλασικό έλατο. Για να το διακοσμήσετε, γεμίστε τα ράφια με πουρνάρια, κώνους, πράσινα φυλλώδη φυτά, δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια και, στη συνέχεια, προσθέστε μια σειρά από φωτάκια. Έτοιμο! Οι ρόδες σας επιτρέπουν να μετακινείτε αυτό το μινιμαλιστικό υποκατάστατο δέντρου όπου τραβάει περισσότερο την προσοχή. Συμβουλή για αυτοσχεδιασμό: Μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα τριγωνικό ράφι χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σκάλα. Απλώς στερεώστε ξύλινες σανίδες ανάμεσα στα σκαλιά, καθώς και κάτω από τα πόδια, ώστε να μπορείτε να βιδώσετε ρόδες από κάτω.

Για ρομαντικούς: Εναλλακτικές λύσεις για χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο δέντρο

Αυτό το χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δέντρο, διακοσμημένο με λιόπρινο και φωτάκια, είναι ταυτόχρονα υπέροχα ρομαντικό και μοντέρνο. Αποτελείται από πέντε φυσικούς λεπτούς κορμούς μήκους 1,8 μ., δεμένους μεταξύ τους στη μία άκρη και στημένους σαν σκηνή. Το κεντρικό σημείο είναι το καλάθι στη μέση που φιλοξενεί αλεξανδρινά. Για εξοικονόμηση χώρου μπορείτε να τοποθετήσετε τα δώρα κάτω από το ξύλινο πλαίσιο.

Εναλλακτικό vintage δέντρο τοίχου με αλεξανδρινά

Με αυτό το χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δέντρο από αλεξανδρινά και μια αταίριαστη συλλογή από παλιά στολίδια, μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη. Αυτή η δημιουργική επιτοίχια κατασκευή είναι μια λύση για εξοικονόμηση χώρου για όποιον θέλει μια πρωτότυπη εναλλακτική λύση στο κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκτός από τα αλεξανδρινά, τα τελάρα κεντήματος με χριστουγεννιάτικα μοτίβα είναι επίσης πραγματικά εντυπωσιακοί και μπορείτε να τα φτιάξετε σε λίγα μόνο βήματα.

Θα χρειαστείτε ένα παλιό χριστουγεννιάτικο πουλόβερ, ψαλίδι, τελάρα κεντήματος, θερμόκολλα και πιστόλι θερμόκολλας.

Ορίστε πώς γίνεται:

Βήμα 1: Τοποθετήστε τον εσωτερικό δακτύλιο του τελάρου κεντήματος στο κέντρο του μοτίβου που επιλέξατε στο πουλόβερ και χαράξτε μια κυκλική γραμμή τουλάχιστον δύο εκατοστά μεγαλύτερη από τον κρίκο. Κόψτε το μοτίβο κατά μήκος αυτής της γραμμής.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τον κύκλο του πουλόβερ πάνω στον εσωτερικό δακτύλιο του τελάρου. Σφίξτε τον εξωτερικό δακτύλιο γύρω του με την βιδα του τελάρου. Όταν φέρετε το μοτίβο στην επιθυμητή θέση, στερεώστε το επιπλέον ύφασμα στο εσωτερικό τελάρο με θερμόκολλα.

Συμβουλή: Αυτό το DIY δέντρο τοίχου προσφέρει χώρο για πολλά διαφορετικά σχέδια, σε διαφορετικά μεγέθη.

Αλεξανδρινά ως κομμένα άνθη

Είτε μεμονωμένα σε βάζο, είτε σε σύνθεση, είτε σε μπουκέτο, τα κομμένα αλεξανδρινά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στο βάζο. Τα πανέμορφα, αστεροειδή φύλλα θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου δύο εβδομάδες, αν σταματήσετε τον γαλακτώδη χυμό που τρέχει από τα κομμένα κοτσάνια. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε πρώτα τα κοτσάνια σε ζεστό νερό θερμοκρασίας περίπου 60°C για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και, αμέσως μετά, σε κρύο νερό.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.