Ημερίδα All.Can Greece "Ποιότητα και Ασφάλεια Υπηρεσιών Υγείας στα Ογκολογικά Νοσοκομεία"

Ημερίδα All.Can Greece “Ποιότητα και Ασφάλεια Υπηρεσιών Υγείας στα Ογκολογικά Νοσοκομεία”

Ημερίδα All.Can Greece “Ποιότητα & Ασφάλεια Υπηρεσιών Υγείας στα Ογκολογικά Νοσοκομεία”

Η πλατφόρμα διαλόγου All.Can Greece, μέλος της All.Can International, διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 -18:30 διαδικτυακή επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:

“Ποιότητα & Ασφάλεια Υπηρεσιών Υγείας στα Ογκολογικά Νοσοκομεία”

Τείνουμε να θεωρούμε ότι η ποιότητα και η ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας είναι κάτι δεδομένο, κάτι που είναι εγγενές στο σύστημα υγείας. Στην Ημερίδα της 20ης Δεκεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για μερικές από τις πτυχές του θέματος και να έχουμε μια πρώτη συζήτηση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για τους ασθενείς και τους εργαζομένους.

Ποιος είναι ο ορισμός της ποιότητας και της ασφάλειας στην υγειονομική περίθαλψη; Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, είναι ζωτικής σημασίας μια τακτική και κριτική ανασκόπηση του τι σημαίνουν στην πραγματικότητα όροι όπως «ασφάλεια» και «ποιότητα», ποια πρότυπα υπάρχουν, ποια συστήματα ελέγχου της συμμόρφωσης εφαρμόζονται, πως τα αποτελέσματα των ελέγχων χρησιμοποιούνται σε επίπεδο πολιτικής υγείας, πως τα αποτελέσματα των ελέγχων κοινοποιούνται στους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, τους ασθενείς και τους πολίτες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  ορίζει την ποιότητα  της υγειονομικής περίθαλψης ως τον  βαθμό στον οποίο οι υπηρεσίες υγείας για άτομα και τον πληθυσμό μιας χώρας αυξάνουν την πιθανότητα επιθυμητών αποτελεσμάτων υγείας.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη μπορεί να οριστεί με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση ότι οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας πρέπει να είναι αποτελεσματικές, ασφαλείς, επικεντρωμένες στον ασθενή και να εξασφαλίζουν ότι παρέχονται έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δίκαια και με καλή χρήση των διαθέσιμων πόρων.

Η All.Can international  είναι μία διεθνής πλατφόρμα διαλόγου η οποία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας και την καλύτερη αποδοτικότητα των διαθέσιμων πόρων στα συστήματα υγείας με τελικό στόχο τη βελτίωση της έκβασης για τους ασθενείς.

Η All.Can Greece, συστάθηκε στις αρχές του 2019 με σκοπό τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη φροντίδα του καρκίνου, οι οποίοι έχουν την σταθερή βούληση να συνεργασθούν, να παρέμβουν, να υποβάλουν συστάσεις πολιτικής για τον καρκίνο, να αναλάβουν δράση και κοινές πρωτοβουλίες με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στη χώρα μας.

Το όραμα της All.Can Greece, είναι η βελτίωση του προσδόκιμου και της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών μέσα από μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη φροντίδα για τον καρκίνο σε όλη τη διαδρομή του ασθενούς στο σύστημα υγείας – συμπεριλαμβανομένης της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης, της πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες,  της ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης στην εργασία και την κοινωνία, με παράλληλη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας.

Η Ημερίδα θα εστιάσει με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων στο μεγάλο και πολύπλευρο ζήτημα της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης και υγείας, καθώς και στο επίπεδο ασφάλειάς τους στα ογκολογικά νοσοκομεία.

Η σημαντική αυτή πλευρά της υγειονομικής περίθαλψης αναδείχθηκε ως πρωτεύον θέμα στα δύο χρόνια της πανδημίας Covid-19, συχνά όμως παραβλέπεται ή υποτιμάται λόγω συνθηκών που επικρατούν στο σύστημα υγείας της χώρας μας.
Στη διάρκεια της Ημερίδας θα αναλυθούν θέματα πολιτικής για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια εργαζομένων, ασθενών, επισκεπτών και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Την Ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένες ομιλήτριες, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ κα Δάφνη Καϊτελίδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εργαστηρίων Δοκιμών & Ιατρικών Εργαστηρίων του ΕΣΥΔ κα Αλίκη Σταθοπούλου, η Επικ. Καθηγήτρια & εμπειρογνώμονας του ΟΔΙΠΥ κα Όλγα Σίσκου, η Καθηγήτρια Υγιεινής της Εργασίας του ΕΚΠΑ κα Παναγιώτα Σουρτζή, η Διευθύντρια Ποιότητας & Ασφάλειας του ΟΔΙΠΥ κα Ανδριανή Φανού και η κα Μαρία Θεοδωρίδου, μέλος του Δ.Σ της ΕΛΛΟΚ

Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων προς τους ομιλητές από το κοινό.

Η Ημερίδα απευθύνεται στον επιστημονικό κόσμο, στις διοικήσεις ογκολογικών νοσοκομείων και κλινικών, τους εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών με καρκίνο και το ευρύ κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα της All.Can Greece και την σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των εταιρειών:

AMGEN, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, MSD, Roche

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την Ημερίδα της 21ης Δεκεμβρίου, με τίτλο “Ποιότητα & Ασφάλεια Υπηρεσιών Υγείας στα Ογκολογικά Νοσοκομεία” μπορείτε να βρείτε εδώ.