Ημερήσιο σεμινάριο πρακτικής εκπαίδευσης χειρουργικής άνω άκρου για ορθοπεδικούς και πλαστικούς χειρουργούς
Ημερήσιο σεμινάριο πρακτικής εκπαίδευσης χειρουργικής άνω άκρου για ορθοπεδικούς και πλαστικούς χειρουργούς (σε συντηρημένα παρασκευάσματα) θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στο ATTC CENTER στο Μαρούσι.
«Το συγκεκριμένο σεμινάριο φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς τέτοιων σεμιναρίων άσκησης χειρουργικής για το χέρι, καθώς το ATTC CENTER είναι ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο για πρακτικά σεμινάρια – Workshops διαφόρων ειδικοτήτων» αναφέρει ο διακεκριμένος-βασικός εκπαιδευτής- και εξειδικευμένος στη χειρουργική χεριού Μικροχειρουργός κύριος Ιωάννης Ιγνατιάδης, διευθυντής της κλινικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Ψυχικού.
Σύμφωνα με τον κύριο Ιγνατιάδη «η εκπαίδευση των μικροχειρουργών δια βίου ως εκπαιδευτές και ως εκπαιδευόμενοι είναι αναγκαία, καθώς αυτό δίνει περισσότερη γνώση και εμπειρία».
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, επίσης θα παραβρεθεί ως επίσημος καλεσμένος ο διεθνούς φήμης Καθηγητής πλαστικής χειρουργικής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μικροχειρουργικής Χεριού κύριος Αλεξάντερ Γεωργέσκου, ενώ θα εκπαιδευτούν πέντε ομάδες νέων γιατρών που ενδιαφέρονται για την χειρουργική των παθήσεων αυτού του τόσο χρήσιμου λειτουργικού οργάνου, του χεριού.
Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς «το λειτουργικό μας χέρι είναι μαζί με την ομιλία και την σύνθετη σκέψη μας είναι τα τρία χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν από τα άλλα είδη στο ζωικό βασίλειο.
Το χέρι εκτός είναι συλληπτικό όργανο είναι και μέσο μετάδοσης απτικών ερεθισμάτων και μέσο παρουσίασης εκφραστικών εννοιών, αλλά και εργαλείο άλλων ακόμα πλέον σύνθετων λειτουργιών. Χωρίς υγιή χέρια με ακριβείς λειτουργίες δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε μουσική, να ζωγραφίσουμε, να κατασκευάσουμε ή να επιδιορθώσουμε ένα αντικείμενο, να χειρουργήσουμε, να γράψουμε.
Το χέρι εκτός από την παραγωγή και οικοδόμηση, που οφείλεται στις χειρωνακτικές εργασίες συμβάλλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού και τελικά της ανάπτυξης και της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους».
Ο κύριος Ιγνατιάδης έχει διοργανώσει και στο παρελθόν πάνω από έξι διεθνή σεμινάρια στην Ελλάδα, έχει συνδιοργανώσει δύο στο εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 διεθνή σεμινάρια ως εκπαιδευτής ή επιβλέπων.