Ημέρα εθελοντισμού για την MSD με πολλαπλές δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Ημέρα εθελοντισμού για την MSD με πολλαπλές δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Ημέρα εθελοντισμού για την MSD με πολλαπλές δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Η κοινωνική προσφορά και το πνεύμα εθελοντισμού αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της MSD και γίνεται πράξη καθημερινά. Μια ημέρα το χρόνο ωστόσο, η προσφορά και η αλληλεγγύη κορυφώνονται με πολλαπλές δράσεις σε όλη την Ελλάδα που αγκαλιάζονται από όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας. Για την ακρίβεια ξεκινάνε από εκείνους.   

Στο πλαίσιο αυτό, στις 26 Νοεμβρίου τιμήθηκε η ημέρα εθελοντισμού για την MSD ενώ στις 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση και ο καθαρισμός του Λόφου Πανί στον Άλιμο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικά οι δράσεις που υλοποιήθηκαν

Στην Αττική

  • Δενδροφύτευση και καθαρισμός του Λόφου Πανί σε συνεργασία με την ΜΚΟ «WE4ALL»

Φέτος, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, εργαζόμενοι της MSD σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση συμμετείχαν στη δενδροφύτευση και στον καθαρισμό του Λόφου Πανί στον Άλιμο.

  • Δημιουργικό Εργαστήρι-Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών για το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΠΕΚ/ΑμεΑ» στα γραφεία της MSD
  • Υποστήριξη του προγράμματος «Το αστέρι της ευχής» της MKO «Make a Wish», στα γραφεία της MSD. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της MSD, τηλεφώνησαν σε σχολεία με στόχο την προώθηση του προγράμματος σε διαφορετικές περιοχές.
  • Δημιουργικό εργαστήρι – κατασκευή Χριστουγεννιάτικων καρτών για την ΜΚΟ «Make a Wish» στα γραφεία της MSD
  • Ταξινόμηση βιβλίων στο Βιβλιοπωλείο των Αστέγων
  • Βοήθεια σε αναγκαίες επισκευές για το «καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης» και βόλτα με τα φιλοξενούμενα σκυλάκια.
  • Δημιουργικό Εργαστήρι στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Παρέμβασης του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», στον Πειραιά

Στην Β. Ελλάδα

  • Τακτοποίηση τροφίμων και ειδών υγιεινής στα «Παιδικά Χωριά SOS» στο Πλαγιάρ
  • Βάψιμο Γραφείου Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Στην  Κρήτη

Στην Πάτρα

  • Συγκέντρωση τροφίμων για τον εθελοντικό οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι άνθρωποι της MSD θα συνεχίσουν να στηρίζουν την τοπική κοινωνία και να συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κοινωνική αλλαγή και στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ο εθελοντισμός για την MSD αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Life Matters”, ενώ συμβαδίζει με την καινοτόμα πολιτική της εταιρείας MSD Gives Back”, βάσει της οποίας κάθε εργαζόμενός της έχει την ευκαιρία να διαθέσει έως και 40 ώρες αμειβόμενου χρόνου ετησίως, για να βοηθήσει έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής του.