Healthcare Business Awards 2023

Healthcare Business Awards 2023

Healthcare Business Awards 2023

Επιβραβεύθηκε η Αριστεία στην Καινοτομία, στην Υγεία, στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και στις Επενδύσεις

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2023. Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 8η χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε. 

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν και φέτος ο κος Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ τη σύνθεση της επιτροπής πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων κτλ.

Ο κ. Ταβερναράκης, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του θεσμού των Healthcare Business Awards. Οι σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της Υγείας. 

Έτσι, θεωρώ πολύ σημαντικό το θεσμό των βραβείων «Healthcare Business Awards», καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, και την κοινωνική προσφορά’’. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης καιο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Σωκράτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια προχώρησαν στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει υποστηρίξει την υγεία επιδοτώντας νοσοκομεία, ινστιτούτα, όπως το Παστέρ, Πανεπιστήμια κ.ά. Ανέφερε επίσης ότι τα Healthcare Business Awards για μια βραδιά επιβράβευσης των άξιων, που άοκνα και από τη «σιωπή του εργαστηρίου» εργάζονται για την υγεία. Παράλληλα, τόνισε, είναι και μια βραδιά επιβράβευσης «των απανταχού καταξιωμένων Ελλήνων ερευνητών και ιατρών. Τους τιμούμε, τους αγαπούμε και τους χειροκροτούμε». Τέλος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, χώρα του Ιπποκράτη, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο κ. Σωκράτης Παπαγεωργίου στον χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναφορά στον ρόλο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που είναι το αρχαιότερο ιατρικό σωματείο της χώρας, στην ιατρική επιστήμη και εκπαίδευση. Έκανε επίσης αναφορά στον θεσμό των βραβείων Healthcare Business Awards, επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν τέτοιοι θεσμοί στην ανάδειξη και επιβράβευση ιατρικών και επιστημονικών επιτευγμάτων, καλών πρακτικών και δράσεων σε όλο το φάσμα της υγείας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.  

Αναλυτικότερα, τιμητικά βραβεία για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη απονεμήθηκαν στην Δόκτορα Κατερίνα Ακάσογλου, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Διευθύντρια του Κέντρου Νευροανοσολογίας του Εγκεφάλου στο Ινστιτούτο Γκλάντστοουν και στην Αγγελική Ασημάκη, Ανώτατο λέκτορα καρδιακής παθολογοανατομίας και αιφνιδίου θανάτου στην ιατρική σχολή του St George’s στο Λονδίνο. Τέλος, τιμητικό βραβείο για την αξιοσημείωτη προφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης απονεμήθηκε στον κο Αθανάσιο Μπενέτο, Καθηγητή Καρδιολογίας και Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Νανσί της Γαλλίας. 

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε η Ευρωκλινική, Kορυφαία Φαρμακευτική εταιρεία η GlaxoSmithKline (GSΚ) ενώ Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).                                 

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, τα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή απονομής, απένειμαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και που δίνουν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και για ένα καλύτερο, δικαιότερο και αποδοτικότερο σύστημα υγείας.

Χορηγός των βραβείων ήταν ηεταιρεία SIEMENS Healthineers και υποστηρικτήςη εταιρεία GlaxoSmithKline. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα των Σ.Φ.Ε.Ε, Π.Ε.Φ, HL7 Hellas, Pharma Innovation Forum και Σ.Α.Φ.Ε.Ε. ενώ Media Partner ήταν η εταιρεία Phocus. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το FDAILY, HealthMag Healthview, News4Health ,ONMED.gr και Hellenic Medical Review. Official publication: Health Daily. 

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορίαμπορείτε να βρείτε στο www.healthcareawards.gr