Η Ενημερωτική Καμπάνια του «Προμηθέα» για τον Καρκίνο του Ήπατος συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά

Η Ενημερωτική Καμπάνια του «Προμηθέα» για τον Καρκίνο του Ήπατος συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά

Η Ενημερωτική Καμπάνια του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για τον Καρκίνο του Ήπατος συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» εξακολουθεί να υλοποιεί και τη φετινή χρονιά την επιτυχημένη ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος «Δουλεύει για Σένα!», με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο 3ος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Παρόλη τη μεγάλη του επικινδυνότητα, εντούτοις δεν έχει λάβει την απαιτούμενη δημοσιότητα και πληροφορία. Ως αποτέλεσμα, οι παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, παραμένει η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου.

Με βασικό πυλώνα επικοινωνίας το αναγνωρισμένο και ευφάνταστο τηλεοπτικό βίντεο

σε μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα που παρέχει όλες τις πληροφορίες της νόσου στον επισκέπτη, προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος, καθώς και υπαίθρια δρώμενα σε αστικά κέντρα όλης της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με πιο πρόσφατο της Αθήνας στις 22 Οκτωβρίου 2021 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρες 11:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., αποσκοπούμε στην έγκαιρη πρόληψη της νόσου και την αποτροπή των συνεπειών της.

Με αφορμή τη συνέχεια της καμπάνιας «Δουλεύει για Σένα!» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Γιώργος Καλαμίτσης δήλωσε: «Και τη φετινή χρονιά, συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο την ενημερωτική καμπάνια για τον Καρκίνο του Ήπατος, ενός καρκίνου που δυστυχώς εξακολουθεί να υπολείπεται σοβαρά δημοσιότητας. Η ευρεία αναγνώριση της καμπάνιας κατά την περσινή χρονιά, με πάνω από 60.000 επισκέψεις χρηστών στον ιστότοπο, καθώς και οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που προσέγγισαν το Σύλλογο μέσω αυτής, με πάνω από 500 τηλεφωνικές κλήσεις, πιστοποιούν εμπράκτως την ανάγκη μιας καθολικής ενημέρωσης, τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των ομάδων υψηλού κινδύνου».

Η ενημερωτική εκστρατεία συνεχίζει να υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Roche Hellas.