Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διεκδικεί την αύξηση των επιδομάτων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διεκδικεί την αύξηση των επιδομάτων για όλους τους πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Νόσο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διεκδικεί την αύξηση των επιδομάτων για όλους τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Νόσο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ιδρύθηκε το 1991, και είναι ο Δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας των πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία). Έχει ως μέλη τους 25 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου της χώρας μας, κι εκπροσωπεί τους 5.000 πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θαλασσαιμίας (T.I.F.), και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της χώρας για τις ελαφρύνσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα, είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κύμα ακρίβειας και αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό από όλους.

Αντιληπτό επίσης είναι πλέον ότι οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία), αδυνατούν να καλύψουν πέρα από τα βασικά είδη ανάγκης και τα πρόσθετα έξοδα που απορρέουν από την κατάσταση της υγείας τους.

Πάγιο αίτημα της Κοινότητας των Θαλασσαιμικών πασχόντων τα τελευταία χρόνια που διανύσαμε οικονομική κρίση, πανδημία, ακρίβεια και αλλαγές στο σύστημα υγείας και συνταγογράφησης, είναι η αύξηση του επιδόματος αναπηρίας που λαμβάνουν και το οποίο δεν έχει λάβει καμία αύξηση εδώ και 11 ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ) ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.