H BNS Ophthalmics υποδέχεται τους Joseph Papa και Ari Kellen στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

H BNS Ophthalmics υποδέχεται τους Joseph Papa και Ari Kellen στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

H BNS Ophthalmics υποδέχεται τους Joseph Papa και Ari Kellen στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

Η BNS Ophthalmics (BNSO) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Joseph Papa και του Ari Kellen στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ο Simon Benita, Ομότιμος Καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Ιδρυτής, Διευθύνων σύμβουλος, Πρόεδρος της ΒΝS, και επιπλέον Πρόεδρος της BNSO, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια υποδεχόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της BNSO δύο εξαιρετικά νέα μέλη που διαθέτουν ευρεία τεχνογνωσία σε σχετικά θεραπευτικά πεδία και στρατηγικές ικανότητες λήψης αποφάσεων. Ο Ari έχει ήδη συμβάλλει αποφασιστικά στη στρατηγική πορεία και την επιστημονική πρόοδο της BNS από το 2018 λόγω της σημαντικής εμπειρίας που διαθέτει και το ισχυρό του υπόβαθρο. Ο Joseph και ο Ari, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών και ηγεσίας. Είμαι πεπεισμένος ότι υπό την κοινή τους καθοδήγηση η BNSO θα καταφέρει να εισάγει καινοτόμα φάρμακα στην αγορά με σκοπό να καλύψει σημαντικές ανάγκες των ασθενών, ενώ παράλληλα θα δημιουργεί σημαντική αξία για τους μετόχους της. Η παρουσία του Joseph και του Ari στο Διοικητικό Συμβούλιο της BNSO εκφράζει την εμπιστοσύνη τους στις επιστημονικές δυνατότητες της εταιρείας και αντανακλά τον ενθουσιασμό τους για τις μελλοντικές προοπτικές της». 

Ο Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM και Διευθύνων σύμβουλος της BNSO, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τον Joseph Papa και τον Ari Kellen στην ομάδα των αξιότιμων μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Ο Joseph Papa διαθέτει τεράστια εμπειρία, εξαιρετικές ικανότητες και ματιά στραμμένη προς την καινοτομία, χαρακτηριστικά που αναμφίβολα θα ενδυναμώσουν τις συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και θα δώσουν νέα ώθηση στο συλλογικό μας όραμα. Ο Ari Kellen, ο οποίος έχει εξαιρετικές ηγετικές επιδόσεις και ευρύτατες γνώσεις σε όλους τους τομείς και τις σημαντικότερες γεωγραφικές περιοχές στον χώρο της υγείας και των φαρμακευτικών, φέρνει τη στρατηγική του σκέψη και την ανεκτίμητη τεχνογνωσία του στην BNSO. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας με τις διαφορετικές οπτικές τους, θα διαμορφώσουν το μέλλον της εταιρείας και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επιτύχουμε εκπληκτικά ορόσημα στην Οφθαλμολογία».

Ο Joseph Papa διαθέτει εμπειρία άνω των 30 χρόνων σε ηγετικές θέσεις σε διάφορες, παγκόσμιας εμβέλειας φαρμακευτικές επιχειρήσεις επώνυμων και γενόσημων φαρμάκων για οποιαδήποτε σχεδόν θεραπευτική κατηγορία. Ως Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Bausch & Lomb, ηγήθηκε της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο [υποβολή Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO)] μετά την ολοκλήρωση της επιτυχούς ανάκαμψης της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Valeant Pharmaceuticals (νυν Bausch Health Companies). Προηγουμένως, ο Joseph ηγήθηκε του μετασχηματισμού της Perrigo σε μια παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία παραγωγής φαρμάκων, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη 10ετή θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Joseph παρουσιάζει εξαιρετικό ιστορικό δημιουργίας επιχειρήσεων με διεθνείς εταιρείες στον χώρο της υγείας  και συνέβαλε στην κυκλοφορία φαρμάκων ευρέως αναγνωρισμένων για τις θεαματικές πωλήσεις τους. Έλαβε πτυχίο Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Kellogg Graduate School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern.  Έχει, επίσης, λάβει τιμητικό διδακτορικό τίτλο από τη Σχολή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Ο Δρ Ari Kellen είναι πεπειραμένο στέλεχος στον χώρο της υγείας και των φαρμάκων με παγκόσμια εμπειρία στην κατάρτιση καταστάσεων οικονομικών αποτελεσμάτων (P&L) και τη συμβουλευτική στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης, της εμπορικής διάθεσης, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της διανομής. Από το 2017 ο Ari έχει εργαστεί ως μέλος διοικητικών συμβουλίων και σύμβουλος σε εταιρείες υγείας και φαρμακευτικές που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, καθώς και ως σύμβουλος στο πλευρό Διευθυνόντων Συμβούλων εταιρειών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 500 πρώτων (βάσει συνολικών εσόδων) επιχειρήσεων του περιοδικού Fortune  για θέματα ανάπτυξης, καινοτομίας και διαχείρισης κινδύνου. Ο Ari συνεργάζεται στενά με την BNS από το 2018, συμβάλλοντας στην εξέλιξη των προκλινικών της προγραμμάτων στους τομείς της Οφθαλμολογίας, των Μεταβολικών νοσημάτων και της Ογκολογίας. Προηγουμένως, είχε ηγηθεί της διαχείρισης μιας P&L αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε στενή συνεργασία με τον κ. J. Papa, ως επικεφαλής Παγκόσμιου Τμήματος της Bausch & Lomb. Επίσης, ο  Ari υπήρξε υψηλόβαθμος εταίρος (Senior Partner) στη McKinsey & Company, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κορυφαίες φαρμακευτικές και ιατρικών συσκευών εταιρείες ανά τον κόσμο, καθώς και στον τομέα των συστημάτων και υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της McKinsey εργάστηκε ως ιατρός στη Νότια Αφρική και υπήρξε επικεφαλής ενός μεγάλου τμήματος 1000 κλινών σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ο Ari έχει πτυχίο Ιατρικής και μεταπτυχιακό τίτλο MBA από το Πανεπιστήμιο Witwatersrand της Νότιας Αφρικής, αμφότερα με τιμητική διάκριση.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στις 29 Μαΐου, η RAFARM, μια ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με καθιερωμένη παρουσία στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη και εξειδίκευση στον τομέα της Οφθαλμολογίας, και η BioNanoSim (BNS), μια ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων που αξιοποιεί την νανοτεχνολογία, σύναψαν συμφωνία για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας οφθαλμολογικών προϊόντων με την επωνυμία BNS Ophthalmics (BNSO). Σκοπός της BNSO είναι η ανάπτυξη, η παραγωγή, καθώς και η εμπορική διάθεση μιας σειράς καινοτόμων οφθαλμικών φαρμακευτικών προϊόντων που αναπτύσσει η BioNanoSim για την αντιμετώπιση ανικανοποίητων θεραπευτικών αναγκών στον τομέα της Οφθαλμολογίας για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η RAFARM θα συμβάλει με την κατάλληλη χρηματοδότηση και τις υποδομές της στην υποστήριξη της ανάπτυξης και την παραγωγή σε εμπορική κλίμακα. Η BNSO πρόκειται να ξεκινήσει τη διεξαγωγή μιας κλινικής μελέτης φάσης I/IIa, η οποία θα ξεκινήσει το τρέχον έτος, σε ασθενείς με χρόνια πρόσθια ραγοειδίτιδα, ενώ διαθέτει δύο επιπλέον προκλινικά προγράμματα. Συνδυαστικά, τα προγράμματα της BNSO αποβλέπουν στην αξιοποίηση ευκαιριών  πολλών δισεκατομμυρίων στις παγκόσμιες αγορές.