Γυναίκα και καρκίνος

Γυναίκα και καρκίνος

Γυναίκα και καρκίνος

ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 | ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου “Εριφύλη” του Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα “Γυναίκα και καρκίνος” την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 18.00-20.00, η οποία θα προβληθεί live στο Facebook: https://fb.me/e/1SBJ7N9Cr

Εγγραφές: https://forms.gle/55udxYmNtdRagTSM8

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση κάθε γυναίκας για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προλάβει τον καρκίνο, τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και των γυναικολογικών καρκίνων, οι τρόποι αντιμετώπισης των μεταστάσεων και ο ρόλος της άσκησης τόσο ως προς την πρόληψη όσο και μετά τη διάγνωση της ασθενούς με καρκίνο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα να απαντηθούν οι απορίες των θεατών από τους καλεσμένους του πάνελ. Μπορείτε να στείλετε τα δικά σας ερωτήματα στο info@anticancerath.gr ή στα σχόλια της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προεδρείο:

Ζένια Σαριδάκη, Παθολόγος Ογκολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Ογκολογικού Τμήματος “Ασκληπιός” Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας

Χαιρετισμοί:

18.00 – 18.10 Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.Φ.Ι.

Ομιλίες:

18.10 – 18.20     Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος – Ογκολόγος MD, PhD, Aν. Διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής Θεραπευτήριο Metropolitan

«Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνω ανά ηλικία για να προλάβω τον καρκίνο;» 

18.20 – 18.30     Ηλιάννα Κούγια, Γενική Χειρουργός, Χειρουργική κλινική Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»

«Καρκίνος του μαστού: θεραπεία και αποκατάσταση»

Σχολιαστής: Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Β΄ Χειρουργικού Τμήματος Μαστού, Γ.Α.Ο.Ν.Α. “Άγιος Σάββας”

18.35 – 18.45     Ιωάννα Τσιαούση, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας MD, MBA E&B Athens Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM)

«Ο Ρόλος των εμβολίων και των διαγνωστικών τεστ στην πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων»

Σχολιαστής: Δημήτρης Χαϊδόπουλος, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»

18.50 – 19.00     Ελπίδα Μάγγου, Παθολόγος Ογκολόγος, Επιμελήτρια Β΄ Α΄ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»

«Και όταν έρχεται η μετάσταση;»

Σχολιαστής: Μιχάλης Λιόντος, Παθολόγος – Ογκολόγος, Γ.Ν.Α. “Αλεξάνδρα”

19.05 -19.15       Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής B.Sc. M.Sc. PhD(st), Innovative Leader “Olistic”, Founder “Cancer Exercise Expert”

«Άσκηση και καρκίνος»

19.15-20.00         Συζήτηση

Εκπρόσωπος Ασθενών:  Μαρία Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη Ομάδας Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη»

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης:

Μέγας Χορηγός: Genesis Pharma

Επίσημος Χορηγός: GSK, Roche Hellas, Roche Diagnostics

Yποστηρικτής: Lilly ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.