Για την Παγκόσμια Ημέρα ΣκΠ δημαρχεία και δημόσια κτήρια «ντύθηκαν» Πορτοκαλί

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΣκΠ δημαρχεία και δημόσια κτήρια «ντύθηκαν» Πορτοκαλί

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΣκΠ δημαρχεία και δημόσια κτήρια «ντύθηκαν» Πορτοκαλί

Τη Κυριακή 30 Μαΐου 2021 ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Αττικής (ΣΑμΣΚΠ)  γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (World MS Day). Η φετινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΣΚΠ υλοποιήθηκε με την φωταγώγηση στο χρώμα πορτοκαλί των δημαρχικών μεγάρων των δήμων Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού- Αργυρούπολης,  Ηλιούπολης, Τανάγρας, Σάμου και το δημοτικό σχολείο Βαθέος –Σάμου- , της κοινότητας Δηλεσίου καθώς και πολιτιστικών κέντρων όπως το Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο και το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι.

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΣκΠ δημαρχεία και δημόσια κτήρια «ντύθηκαν» ΠορτοκαλίΟ Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής

είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς , με έδρα το Ελληνικό στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Αναπήρων στο Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Σκοπό του συλλόγου είναι η εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

για τα έτη 2020-2022 είναι “MS Connections” (συνδέσεις στην ΠΣ). Το μότο της καμπάνιας είναι «Εγώ συνδέομαι, Εμείς συνδεόμαστε». Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας ο ΣΑμΣΚΠ Αττικής δημιούργησε και έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης (Facebook, You Tube) μικρά γραφιστικά video που απεικονίζουν  τα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από ΠΣ σε μοναξιά και κοινωνική απομόνωση.

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΣκΠ δημαρχεία και δημόσια κτήρια «ντύθηκαν» Πορτοκαλί

Επίσης ακόμη μια δράση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου με την διεξαγωγή διαδικτυακής ημερίδας με θέμα <<Η συμβίωση με τη Πολλαπλή Σκλήρυνση εν μέσω πανδημίας>>. Την ημερίδα πλαισίωσαν καταξιωμένοι ομιλητές όπως ο Πνευμονολόγος κος Χειλάς Γεώργιος, η καθηγήτρια Νευρολογίας-Νευροανοσολογίας ΑΠΘ κα Ευφροσύνη Κουτσουράκη καθώς και ο κος Κέντρος Ζήκος ιατρός αποκατάστασης.  Ευχαριστούμε το  δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας για την προσφορά της αιγίδας τους στην ημερίδα μας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τις φαρμακευτικές εταιρείες Ariti – Bayer Hellas – Merck Hellas για την ευγενική χορηγία τους ώστε να υλοποιηθούν οι δράσεων μας.