Γήπεδο Ζωής: Απολογισμός Σχολικής Χρονιάς 2022-2023

Γήπεδο Ζωής: Απολογισμός Σχολικής Χρονιάς 2022-2023

Γήπεδο Ζωής: Απολογισμός Σχολικής Χρονιάς 2022-2023

Το Γήπεδο Ζωής, η πρωτοβουλία που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, και του Παναγιώτη Γιαννάκη, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων σε σχολεία της Νίκαιας.

Τη σχολική χρονιά 2022-2023, η ομάδα του Γηπέδου Ζωής επισκέφθηκε 16 σχολεία (15 Δημοτικά και 1 Γυμνάσιο), οργανώνοντας εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν 1.525 μαθητές. Η δράση του Γηπέδου Ζωής αναπτύσσεται γύρω από τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, τρεις πυλώνες που παίζουν καθοριστικό ρόλο για την προσωπική, ακαδημαϊκή και τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία των παιδιών, καθώς και για τη διαμόρφωση ενός δυνατού χαρακτήρα.  

Το Γήπεδο Ζωής προσφέρει στα παιδιά ένα μεγάλο φάσμα αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς. Προγράμματα  ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χορού, αστρονομίας, πειραμάτων, ζωγραφικής, μουσικής, θεάτρου και πολλά άλλα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται με φροντίδα, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία για διασκεδαστική, βιωματική μάθηση. Αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων του Γηπέδου Ζωής και των επόμενων δράσεων του θα βρείτε στο website του.

Στο πλαίσιο των δράσεων του, το Γήπεδο Ζωής δεν περιορίζεται στα παιδιά, καθώς προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, προκειμένου να στηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο την ανάπτυξη των παιδιών τους. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες όπως γιατρούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους, κλπ., διοργανώνει ενημερωτικά προγράμματα πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της οικογένειας. Τη σχολική χρονιά που πέρασε, 475 γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και το όραμα του Γηπέδου Ζωής και να παρακολουθήσουν προγράμματα για την παροχή πρώτων βοηθειών, τη διάγνωση και αντιμετώπιση του bullying, καθώς και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

Το έργο του Γηπέδου Ζωής συνεχίζεται και το καλοκαίρι, αφού μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο οποίο παιδιά δημοτικού συμμετείχαν σε ψυχαγωγικά κι αθλητικά προγράμματα, σειρά έχει το Vamvakou Experience Festival. Στις 14 Ιουλίου το Γήπεδο Ζωής θα βρίσκεται στο σχολείο της Βαμβακούς Λακωνίας, τόπο καταγωγής του ιδρυτή του ΙΣΝ, προσφέροντας αθλητικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Running Stars, εκσκαφή δεινοσαύρων και χορό, για τα παιδιά που θα παρευρεθούν εκεί για το φεστιβάλ.

Από την ίδρυσή του έως σήμερα το Γήπεδο Ζωής, με την πολύτιμη στήριξη του ΙΣΝ, ιδρυτικού του δωρητή, έχει δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις και ψυχαγωγικά προγράμματα, στοχεύοντας στην προσφορά των κατάλληλων ερεθισμάτων που θα τα βοηθήσουν να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους. Ο χώρος που θα στεγάσει μελλοντικά τις δράσεις του Γηπέδου Ζωής βρίσκεται στη Νίκαια και αναμένεται να υποδεχθεί τους μικρούς επισκέπτες μέσα στο 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γήπεδο Ζωής και τις δράσεις του, δείτε εδώ: https://www.gipedozois.org/

Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικά με το Γήπεδο Ζωής

Το Γήπεδο Ζωής είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, και του Παναγιώτη Γιαννάκη, με σκοπό να δημιουργήσει τις υποδομές και τα ερεθίσματα ώστε παιδιά σχολικής ηλικίας να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να χτίσουν δυνατό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, πρόκειται να δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση στη Νίκαια, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η οποία θα στεγάσει τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που αποτελούν το τρίγωνο – «βάση», πάνω στο οποίο δομείται ένας δυνατός χαρακτήρας. Η εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής πρόκειται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες ψυχαγωγίας, μελέτης, πληροφορικής, ρομποτικής, studio παραγωγής μουσικής, τηλεοπτικό στούντιο, αμφιθέατρο, μηχανουργείο, ξυλουργείο, αίθουσα γλυπτικής, ραφείου, κεραμικής, κλειστό κολυμβητήριο, κλειστή αίθουσα με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τοίχο αναρρίχησης, ράμπα skateboard και πολλά άλλα. Η λειτουργία της εγκατάστασης αναμένεται εντός του 2025. Μέχρι τότε, το Γήπεδο Ζωής υλοποιεί μία σειρά δράσεων στα σχολεία της Νίκαιας, και όχι μόνο, κάθε δεύτερο κατά κανόνα Σάββατο, όπου τα παιδιά παίρνουν μέρος σε δωρεάν προγράμματα, τα οποία είναι μικρογραφίες των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στην εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής όταν αυτή λειτουργήσει. Το Γήπεδο Ζωής ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).