ΦΣΘ: Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού

ΦΣΘ: Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού

ΦΣΘ: Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού

«Οι φαρμακοποιοί ενισχύουν τα συστήματα υγείας» είναι το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, η οποία έχει οριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Και φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) δίνει δυναμικό «παρών» διοργανώνοντας μια ξεχωριστή εκδήλωση την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό θέατρο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στις μικρές τέντες που θα στηθούν και τις οποίες μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες, εθελοντές φαρμακοποιοί-μέλη του ΦΣΘ θα ενημερώνουν για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως εμβολιασμός των ενηλίκων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, χρήση αναπνευστικών συσκευών, έλεγχος συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και περιποίησης και ασφαλής διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Επίσης θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά τη μείωση του πόνου του εμβολιασμού, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαβήτη, αλλά και τον τρόπο ζωής και την αναπαραγωγική υγεία.

Η  εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα social media.

Στόχος του ΦΣΘ παραμένει η ανάδειξη της λειτουργίας των φαρμακείων ως μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η θεσμοθέτηση από την πολιτεία της παροχής και επιπλέον υπηρεσιών μέσα από αυτά, με πολλαπλά οφέλη για τη δημόσια υγεία.

«Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού είναι ότι οι φαρμακοποιοί ενισχύουν τα συστήματα υγείας των χωρών τους, κάτι που αποδείχτηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Με την επιστημονικότητα, τις γνώσεις και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους όχι μόνο είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τη διάθεση φαρμάκων και την παροχή συμβουλευτικής για όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν τους συμπολίτες μας, αλλά μπορούν να παρέχουν και άλλες υπηρεσίες υγείας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και μια μουσικοχορευτική έκπληξη.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, δίπλα από το Βασιλικό θέατρο, ο βασιλιάς της κωμωδίας ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ και οι μουσικοί σωματοφύλακές του MONIE & MONIE CONNIENTE θα δώσουν μια μοναδική μουσικοχορευτική ιαματική παράσταση, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Σωτήρης Δασκάλου (τενόρο σαξόφωνο), Λεωνίδας Βλάχος (τρομπέτα), Φώτης Μίγγας (τρομπόνι,) Βίκυ Βογιατζόγλου- Δημήτρης Κρανιδιώτης (φωνές), Παύλος Παφρανίδης (νυκτά έγχορδα), Παύλος Αζναουρίδης – Γιώργος Κοκκινάκης (ενορχήστρωση-επεξεργασία ήχων),
Λάζαρος Γρεκός pSari visual (video- photos), Αλκμήνη Τριγωνάκη (ενδυματολογική επιμέλεια) και Διογένης Δασκάλου (stand up comedy -σοπράνο σαξόφωνο- κείμενα μουσική επιμέλεια).