Φιλανθρωπία και Εθελοντισμός: Τιμητική εκδήλωση Ελευθερίας Μωραϊτάκη- Πικρού  

Φιλανθρωπία και Εθελοντισμός: Τιμητική εκδήλωση Ελευθερίας Μωραϊτάκη- Πικρού

Φιλανθρωπία και Εθελοντισμός: Τιμητική εκδήλωση Ελευθερίας Μωραϊτάκη- Πικρού  

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο στον κεντρικό τομέα με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, «ΑΤΤΙΚΗ Μπροστά», κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού, η τιμητική εκδήλωση με θέμα «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ», την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο Ψυχικό.


Η κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού, γυναίκα που έχει αποδείξει μέσα από τις δράσεις κοινωνικής  προσφοράς ότι πιστεύει στον  εθελοντισμό  και στην αλληλεγγύη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας,  θέλουμε να αναδείξουμε και να αναγνωρίσουμε τη σημασία και την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και υποστήριξης και να τιμήσουμε όσους βοηθούν εθελοντικά τους συνανθρώπους τους. Τεράστιο σεβασμό στους εθελοντές, εκπρόσωποι των οποίων είναι κοντά μας σήμερα και θα μας μιλήσουν για το έργο τους έτσι  ώστε να παρακινήσουμε για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους προσφέρουν για μια ανθρώπινη κοινωνία και είναι δίπλα στον συνάνθρωπο αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα και έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι ανθρωπιάς σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός ωφελεί την κοινωνία, εμάς του ίδιους, τα παιδιά μας και μας κάνεικαλύτερους ανθρώπους. Να σκεφτόμαστε με το εμείς και όχι με το εγώ».

Μετά το θερμό καλωσόρισμα της κας Ελευθερίας (Ρίτας) Μωραϊτάκη-Πικρού, το λόγο έλαβαν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν,  ο κ. Νίκος Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, Δικηγόρος, Δήμαρχος Ψυχικού, ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Πρόεδρος Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS και η κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Δικηγόρος, υποψήφια Δήμαρχος Ψυχικού.


Στις ομιλίες που ακολούθησαν ο εθελοντισμός ξεδιπλώθηκε σε όλες τις εκφάνσεις του από ανθρώπους που τον υπηρετούν με περίσσιο ήθος και απόθεμα ψυχής. Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία του κου Γαμπιεράκη: «Αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να την αλλαγή της κοινωνικής μας κουλτούρας, όπου είμαστε τελευταίοι σε ό,τι αφορά την συλλογικότητα και τον ανθρωπιστικό προσανατολισμό ως χώρα», ενώ πρόσθεσε: «Επιβιώνουμε με ό,τι λαμβάνουμε, αλλά ζούμε από αυτό που δίνουμε….” αλλά και στα λόγια της εκπροσώπου των Παιδικών χωριών SOS, κα Αλεξάνδρα Λυγγρή, που τόνισε «τα καλά πράγματα προκύπτουν όταν οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα από αυτά που πρέπει».

Για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μίλησαν οι:
-Χάρης Ρώμας, Συγγραφέας-Ηθοποιός, Υπ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, Τέως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής, Μέλος των «Εθελοντών του Κόσμου».
-Θωμάς Καπέλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.
-Κεσεσιόγλου Μέρω, Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού,
-Δρ,Άντζυ Μαργαρίτη, Χειρουργός Οδοντίατρος, Επίτιμη Πρόεδρος LIFE LINE HELLAS,
-Δρ.,Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.
-Στέλλα Κοσμά, Υπεύθυνη εθελοντών στο Τμήμα Εθελοντισμού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
-Αλεξάνδρη Λύγγρη, Υπεύθυνη Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εθελοντών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
-Αντιγόνη Ωραιοπούλου B.Sc, M.Sc. M.A., E.C.P., Αντιπρόεδρος & Υπ. Εκπαίδευσης Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS, «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΜΑΣ».
-Bασίλης Κρητικός, Επικεφαλής Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, Μέλος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).
-Αλέξιος Γραμμένος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.& Επικεφαλής Επιχειρησιακού Τομέα Μονάδας Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειου Πολιτείας (ΜΑΚΙΠ).
-Δημήτρης Μαριολής, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής.
-Σοφία Συμιδαλά MSc, MBA, Κλινική Ψυχολόγος- Εκπαιδευτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Edu4all.
-Ευαγγελία Φουντουλάκη, M.Sc. Coun. Psychology, Διευθύντρια Ariston Psychometrics.


Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας, η οποία καθιερώθηκε το 2012 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5
Σεπτεμβρίου, ημέρα αποδημίας της Μητέρας Τερέζας, που υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της διεθνούς φιλανθρωπίας.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος
Πολιτισμού, κ. Νίκο Κούκη, για την φιλοξενία και στον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γκίκα Χαρδούβελη που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.