Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Συμπερίληψη στο Βερολίνο ο Ι. Βαρδακαστάνης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Συμπερίληψη στο Βερολίνο ο Ι. Βαρδακαστάνης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Συμπερίληψη στο Βερολίνο ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Συμπερίληψη (Global Inclusion Summit), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της G7 στο Βερολίνο, συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητα του προέδρου της Διεθνούς Συμμαχίας για την Αναπηρία (International Disability Alliance), 1-2 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης αναμένεται να έχει πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους κρατών και διεθνών και εθνικών οργανώσεων, καθώς και να πραγματοποιήσει ομιλίες και να συμμετάσχει σε φόρα. Ήδη στις 31 Αυγούστου αντιπροσωπεία της IDA με επικεφαλής τον κ. Βαρδακαστάνη είχε συνάντηση με εκπροσώπους αναπηρικών οργανώσεων της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το Global Disability Summit που θα διοργανωθεί το 2025 από την IDA, την Γερμανία και την Ιορδανία.

«Καθώς προσαρμοζόμαστε σε μια νέα εποχή και ανακάμπτουμε από δύο χρόνια έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις. Μέσα από τις πολυάριθμες κρίσεις και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουμε, τα άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να πλήττονται σε μεγάλο βαθμό σε πολλούς τομείς: από την κλιματική αλλαγή έως την ανθρωπιστική βοήθεια. Πρέπει επειγόντως να δράσουμε εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους Στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη με περιεκτικό, συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Συμμετέχουμε σε αυτή τη Διάσκεψη Κορυφής με την πεποίθηση ότι μπορεί να είναι ο πραγματικός, συγκεκριμένος καταλύτης για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία».

Η Διάσκεψη Κορυφής για την Ενσωμάτωση φιλοδοξεί να συμπεριλάβει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και να ευθυγραμμίσει τις προτεραιότητες των κυβερνήσεων της G7 με εκείνες των ατόμων με αναπηρία. Το Στρατηγικό Πλαίσιο της IDA, της οποίας ηγείται ο κ. Βαρδακαστάνης, στοχεύει στην ενίσχυση του κινήματος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, διασφαλίζοντας περισσότερη ποικιλομορφία, συντονισμό και τεχνικές ικανότητες. Σε αυτή την προσπάθεια ενισχύεται η ικανότητα συλλογικής ανταπόκρισης στην εκπροσώπηση της ποικιλομορφίας του παγκόσμιου κινήματος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, υποστηρίζοντας οργανώσεις και ακτιβιστές μέσω της εκπαίδευσης και της συμμετοχής σε διεθνείς συναντήσεις.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για τις επαφές του κ. Βαρδακαστάνη.