Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Ορεστιάδας 8 Απριλίου 2023

Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Ορεστιάδας 8 Απριλίου 2023

Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Ορεστιάδας 8 Απριλίου 2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) θα υλοποιήσει στον Δήμο Ορεστιάδας δωρεάν Επιστημονική Ημερίδα σε πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και στους φροντιστές τους.

Η Επιστημονική Ημερίδα, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σκοπός της ανωτέρω δράσης είναι αφενός η ενημέρωση και η επιμόρφωση των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών και των φροντιστών τους, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη των επιπλοκών του και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση και υποστήριξη των πασχόντων και αφετέρου η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ορεστιάδας στις 8 Απριλίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30 – 20:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 59.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την άριστη συνεργασία, τον Δήμο Ορεστιάδας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.), κ. Δημήτριο Βαρσαμακίδη για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την υλοποίηση της Επιστημονικής Ημερίδας.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες τόσο στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΜΑμεΑ) Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Σμάραγδο Κρεμύδα όσο και στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου κ. Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη καθώς στάθηκαν αρωγοί και στήριξαν την προσπάθεια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την ενημέρωση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Τέλος, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους τοπικούς Συλλόγους των Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι είναι: Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας, Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας «ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ», Σύλλογος Διαβητικών Ν. Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και Σύλλογος Διαβητικών Ν. Έβρου, για τη συμπαράστασή τους στη σημαντική αυτή προσπάθεια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. για την ενημέρωση και εκπαίδευση τόσο των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους όσο και του τοπικού πληθυσμού.