Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας

«Μαθαίνουμε για τον Διαβήτη  

 Φροντίζουμε για το Μέλλον» 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 

Ώρα 10.30   16.30  

Αίθουσα Εκδηλώσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος  

 Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία–Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (Ε.Ε.Ε-Π.Ε.Ε)  & o Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α.) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση,   με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη, την Κυριακή  13 Νοεμβρίου 2022 ώρα 10.30 -16.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος,  με τίτλο:  «Μαθαίνουμε για τον Διαβήτη – Φροντίζουμε για το Μέλλον» 

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, εστιάζει στο   θέμα της εκπαίδευσης των ατόμων με διαβήτη, το οποίο επελέγη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF), για το έτος 2022. Η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση του ατόμου με Σ.Δ.  αδιαμφισβήτητα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την καλύτερη αυτοδιαχείριση και αυτορρύθμιση  της γλυκαιμίας  και ως εκ τούτου τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.   

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από πλειάδα επιστημόνων –μελών της Ε.Ε.Ε – Π.Ε.Ε., νοσηλευτές, διατροφολόγους και μέλη του ΣΥ.ΔΑ  εκπαιδευμένα στη διαχείριση της  νόσου του Σακχαρώδη Διαβήτη, μια νόσο που αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα.   

To  πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων θα εμπλουτιστεί με τη φιλική εθελοντική συμμετοχή των μελών της  ACROPOLIS CHEFS CLUB OF ATTICA  – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «AΚΡΟΠΟΛΙΣ», οι οποίοι έχοντας στις αξίες τους την κοινωνική και εθελοντική προσφορά για τον συνάνθρωπο θα δημιουργήσουν μοναδικές γεύσεις εδεσμάτων για το κοινό.  

Στην εποχή της αλματώδους αύξησης των πασχόντων από Σ.Δ. και των ταχύτατων ιατροτεχνολογικών εξελίξεων για τη βέλτιστη ρύθμιση της γλυκαιμίας   γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ατόμων με Σ.Δ. αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, εάν λάβουμε υπόψη ότι ένας στους τρεις ανθρώπους δεν γνωρίζει ότι νοσεί, όπως έχουν δείξει έγκυρες μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό.  

Με γνώμονα αυτή την αδήριτη ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας  αλλά και της Πολιτείας την οποία καλούμε να λάβει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για να μπορεί κάθε άτομο με Σ.Δ. να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση της διαχείρισης του διαβήτη και σε όλα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα,   διοργανώνεται η εκδήλωση της 13ης Νοεμβρίου  «Μαθαίνουμε για τον Διαβήτη – Φροντίζουμε για το Μέλλον» σε ένα χώρο μαζικής προσέλευσης, όπως είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.  

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη  και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη που έθεσαν υπό την αιγίδα τους  την εκδήλωση.  

Ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική συνεισφορά τους τις Εταιρείες :  Menarini Diagnostics, Medtronic, Hemoglobe, και Αbbott.