ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω, πιστεύω σε μένα»

ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω, πιστεύω σε μένα»

ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω, πιστεύω σε μένα»

Πρόγραμμα προσωπικής ενδυνάμωσης οργάνωσε  η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ) με θέμα «Αγαπώ τον εαυτό μου, με φροντίζω, πιστεύω σε μένα». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με έξι τρίωρες συναντήσεις της ομάδας, καθώς και μία ατομική  Coaching συνεδρία διάρκειας μιας ώρας για την κάθε συμμετέχουσα.

Στόχος ήταν οι συμμετέχουσες, να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τα θέλω τους, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, τα όνειρά τους, τους στόχους τους και γενικότερα να μπουν σε μια διεργασία σκέψης μέσα από την εφαρμογή επιστημονικών μοντέλων Coaching προσέγγισης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησαν γυναίκες που βρίσκονται στην προ και την εμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους. Αναλύθηκαν με βιωματικό διαδραστικό τρόπο, ποια είναι τα πρέπει της ζωής τους σε αυτή την περίοδο και πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, ενώ αναφέρθηκαν οι συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία τους, πώς δημιουργούνται και τι μπορούν να κάνουν για να τις αλλάξουν.

Εισηγήτρια ήταν η κα Αγγελική Νικητάκη-Νάτα, Professional Life Health Coach AC, MSc Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Παίδων, Επισκέπτρια Υγείας.

Ο όρος «Ενδυνάμωση» σημαίνει «γίνομαι ισχυρός». Ως εκ τούτου, προσωπική ενδυνάμωση σημαίνει να παίρνω τον έλεγχο της ζωής μου και να μην επιτρέπω σε άλλους να την ελέγχουν για εμένα. Το βασικότερο είναι να κάνεις την αρχή, ωστόσο εξαρτάται από τον καθένα πώς θα αξιοποιήσει την γνώση και κατ’ επέκταση πώς θα συνεχίσει την προσωπική του εξέλιξη», ανέφερε η κα Νικητάκη-Νάτα.

Η ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ στα πλαίσια υποστήριξης των γυναικών που βρίσκονται στην προ και την εμμηνοπαυσιακή φάση της ζωή τους, εφαρμόζει το  συγκεκριμένο πρόγραμμα με σκοπό να είναι σε θέση να διαχειριστούν τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την φάση της εμμηνόπαυσης.

Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει άλλος ένας κύκλος του ίδιου προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.eletem.org και στο 2111828572